Opening winterseizoen sfeer en beleving op Scheveningen, 29 november 2022

 

Beste mensen van de stichting Buitengewoon Scheveningen,

Partners in sfeer en beleving op Scheveningen,

 

Mooi dat we na enkele magere jaren weer een bruisend winterseizoen mogen aftrappen voor Den Haag en Scheveningen in het bijzonder. Dit keer verrichten we deze Scheveningse aftrap in de gloednieuwe foodhallen. Ben blij dat iedereen er is.

Voor heel Den Haag hebben we de ‘Royal Winter Events’ met daarin musical, theater, muziek en nog veel meer. Hier op Scheveningen presenteren we de ‘Magical Winter’. Een bomvol programma met onder meer de lichtjes in de haven, romantische koetsritten en ijssculpturen.

Er is straks ook een wervelende schaatsshow bij het Kurhaus, er zijn verlichte vliegers en we hebben een vuurshow. Dan nog de lichtobjecten – waarvoor dank aan de ondernemers van de Badhuisstraat, de Keizerstraat en Madurodam – de vreugdevuren en de Nieuwjaarsduik, ons evenement van nationale allure.

Het belang van dit alles voor de stad valt moeilijk te overschatten. Juist nu we in meerdere opzichten donkere tijden beleven is er behoefte aan verlichting en vertier. Dat we die kunnen bieden in de eigen omgeving van bewoners, maar ook voor bezoekers van buiten, is goud waard. Een beleving die zich hopelijk ook vertaalt in goede zaken voor u en uw collega’s van het Haagse bedrijfsleven en de gastvrijheidssector.

Het voert te ver om hier de hele reeks van partners op te sommen. U kent elkaar en weet elkaar te vinden. Ik dank iedereen voor zijn bijdrage en wens u allen, mede namens wethouder Saskia Bruines, een ‘Magical winter’.