Hallo Amal,

Wat fijn dat ik je kan ontmoeten.

Ik hoor dat je een lange reis maakt. Helemaal van Syrië naar Engeland. Maar ook dat je speciaal naar Den Haag bent gekomen omdat hier het Paleis van de Vrede staat. De plaats waar landen en bevolkingsgroepen al honderd jaar lang naartoe komen om conflicten op te lossen met recht en rechtspraak, zonder oorlog. Daarom is Den Haag stad van vrede en recht.

Jij weet als geen ander dat het niet altijd lukt de vrede te bewaren. Er is nog steeds oorlog en onrecht. Je bent ervoor gevlucht, net als veel anderen. Ruim de helft van alle inwoners van Den Haag is oorspronkelijk niet van hier. Zijzelf, hun ouders of grootouders kwamen voor werk en een beter leven, anderen vluchtten voor oorlog en onderdrukking. Het heeft van Den Haag een kleurrijke stad gemaakt.

Nog steeds komen migranten en vluchtelingen naar Nederland en naar Den Haag. Voor wie blijven mag proberen we goed te zorgen. Dat vraagt huizen, scholen, werk en nog veel meer. Daarom kan niet iedereen hier blijven. Maar wie in eigen land voor zijn leven moet vrezen, kan bij ons op bescherming rekenen. Daarom vangt Den Haag – net als andere steden en dorpen – vluchtelingen zoals jij op.

Jij blijft niet bij ons, je gaat verder. Om overal te vertellen wat het betekent om te moeten vluchten.

Ik wens je een goede reis.