Ontvangst eerste exemplaar Koreaans kookboek ‘De Bijbel van de Koreaanse keuken’, 15 mei 2024

 

Goedemiddag allemaal, wat een eer dat ik hier mag zijn.

Dank voor de gastvrijheid, lieve mensen van Paagman.

Een speciale groet aan u, mevrouw en meneer of te wel moeder Myung-Ki Min en vader Jung-Ha Yoo.

Zeker nu ik het verhaal van uw dochter Sangh-Ah heb gehoord is de bewondering die ik voor u had – als hard werkende ondernemers in en voor uw restaurant – alleen maar toegenomen.

Bewaar de beste herinneringen aan mijn contacten met de Koreaanse gemeenschap in Amstelveen (begroette zojuist mevrouw Sana Song van de Koreaanse school), in Utrecht en in Den Haag en aan mijn bezoeken aan Zuid-Korea.

Was meerdere keren in Seoul en anderhalf jaar geleden nog in Daejeon.

De mensen, de cultuur, het economische wonder en vooral de verdrietige recente geschiedenis zo prachtig verbeeld in de DMZ, het maakte diepe indruk op me.

Het doet me veel plezier dat ik zo meteen het allereerste exemplaar van jouw fraaie kookboe,  Sangh-Ah, uit de handen van jouw ouders mag ontvangen.

En mevrouw en meneer, ik zie het boek ook een beetje als een kroon op uw werk met uw restaurant Seoul Garden.

Sangh-Ah,

We hebben je ouders vorig jaar al eens in het zonnetje gezet.

Terecht, want ze hebben met de Seoul Garden, het eethuis in de Bagijnestraat naast het stadhuis, iets bijzonders tot stand gebracht.

Het krijgt recensies om je vingers bij af te likken. Dat was in de eerste plaats de verdienste van je moeder.

Haar kookkunst is onovertroffen.

Daarom is het zo mooi dat jij met een schrijvend beroep – je bent journalist en correspondent – de recepten en verhalen van je moeder hebt opgetekend in dit kookboek.

Het water loopt ons in de mond bij al dat heerlijks.

Gefeliciteerd met het boek Sangh-Ah.

Kan me overigens goed voorstellen dat het een hele bevalling was die bovendien twee jaar duurde …

Arjan Weenink en Ruth Visser van de uitgeverij: m’n complimenten.

Ik wens dit boek en iedereen van de Seoul Garden het allerbeste en kom graag nog eens eten.