Prijsuitreiking door Jan van Zanen bij het Haags Gemeentelijk Golfevent, 21 september

 

Beste collega’s en oud-collega’s,

Wat aardig dat ik mag bijdragen aan deze tiende editie van het Haags Gemeentelijk Golfevent. Het Arbo Centrum van DBV/P&O is er weer in geslaagd een mooi evenement op de golfclub Leeuwenbergh neer te zetten. Een sportieve ontmoeting in de open lucht. Goed voor de gezondheid, de saamhorigheid en de vitaliteit die we nodig hebben om ons werk te doen of gewoon te genieten van het pensioen.

Mij is ook gevraagd om enkele min of meer officiële handelingen te verrichten. Ik zal beginnen met de symbolische opening van de Victory Boogiewoogie hole. Daarmee zijn dan ook de holes geopend die kortgeleden zijn vernoemd naar andere bekende Haagse namen en plekken.

[Verrichten openingshandeling]

En dan heeft u vandaag niet alleen geleerd een club vast te houden of zomaar een balletje geslagen. U bent ook de competitie met elkaar aangegaan. Dan willen we ook weten wie er gewonnen heeft. Daarom nu over naar de prijsuitreiking.

[verrichten prijsuitreiking]

Collega’s en oud-collega’s,

Het golfevent is te gast bij Golfclub Leeuwenbergh. Namens de organisatie: bedankt Rene Krijt, voorzitter van deze golfclub voor het faciliteren van de baan, de trainers en alles eromheen.

Dank ook aan Gert-Jan Aleman en zijn team ‘Den Haag Fit en Gezond’, voor het hervatten van een traditie die hopelijk nog lang zal worden voortgezet. Een traditie die aansluit bij de preventieve interventies van het Arbo Centrum. Activiteiten die de medewerkers van de gemeente helpen fit en gezond te blijven. En dat niet alleen. Evenementen zoals deze brengen mensen met elkaar in contact. Een mooie gelegenheid voor echte verbinding.

Dan krijg ik van de organisatie nog een speciaal woord van dank ingefluisterd. Het betreft Niek Vrouwenvelder, spil in de organisatie van het Haags Golfevent. Niek zet zich al 10 jaar vrijwillig  in voor dit evenement. Hij is vorig jaar tijdens de coronapandemie in stilte met pensioen gegaan. Met de organisatie ben ik blij dat hij als ambassadeur verbonden blijft aan het Golfevent en de gemeente Den Haag.

Rest mij nog u allen te danken voor uw aanwezigheid. Voor degenen die hier dadelijk nog blijven eten: Smakelijk!

Ik wens u nog een prettige dag.