Toespraak door Jan van Zanen bij de start van de historische plaatjes actie van Jumbo Koornneef, Scheveningen, 5 mei 2023

 

Beste Anne-Marije van Schie,

Dank voor dit fraaie boek in de traditie van de Verkade-albums. Wat aardig dat je mij namens Jumbo Koornneef gevraagd hebt voor de start van de tweede historische plaatjesactie. Een actie die laat zien dat een supermarkt behalve winkel en ontmoetingsplek voor de buurt ook geschiedenisverteller kan zijn. Daar werk ik graag aan mee.

Klanten van Jumbo Koornneef gaan weer sparen voor historische plaatjes van Scheveningen. Nu met afbeeldingen vanaf het jaar 1950. Deze spaaractie is het vervolg op een succesvolle actie van twee jaar terug. Vanwege het succes – en omdat er nog zoveel mooie beelden waren – is er nu een tweede editie.

De vrijwilligers van de vereniging Vrienden van Muzee Scheveningen hebben voor dit album de prachtige foto’s en teksten aangeleverd. Mooi om te zien hoe gepassioneerd zij zijn over de geschiedenis van Scheveningen. Prachtig om te zien dat ze die passie delen met de klanten van de Jumbo aan de Van Bergenstraat.

Vanaf woensdag 10 mei kunnen de klanten plaatjes gaan sparen. Zelf zal ik zeker proberen mijn boek vol te krijgen.

Dankjewel.