Dinsdag 2 juli

Ga in alle vroegte zwemmen. Kom droog over. Bij terugkomst valt de regen opnieuw met bakken uit de lucht. Zie bij aankomst op het Stadhuis dat de gevel is versierd met een nieuwe tijdelijke decoratie: de aankondiging van de Tour de France Femmes die 12 augustus diverse stadsdelen van Den Haag aandoet.

Heb om negen uur in mijn werkkamer een overleg met gemeentesecretaris Ilma Merx over de agenda van de collegevergadering die volgt. Het afhandelen van de agenda neemt geruime tijd in beslag. Richt tegen het eind van de vergadering een aantal woorden tot Rosanne Malschaert. De triatlete werkte acht jaar bij bureau gemeentesecretaris en was vaak als notulist bij het college aanwezig. Ze gaat aan de slag bij dienst Stadsbeheer. Dank haar voor haar inzet en wens haar veel succes in haar nieuwe functie. Moet na afloop meteen door, waardoor de gebruikelijke terugkoppeling aan de naaste medewerkers er niet in zit.

In verband met het 150-jarig bestaan schenkt Dunea aan alle 17 aandeelhoudende gemeenten een speciale jubileumeditie van hun tapkraan. Het ontwerp van de tapkraan is gebaseerd op de watertoren van Dunea in Scheveningen. Loop samen met kabinetschef Eline naar de Wijnhaven om de kraan samen met Dunea-directeur Wim Drossaert te onthullen. Met het wegtrekken van een doek en het tappen van een heerlijk flesje water is de onthulling gedaan. Overigens smaakt het water prima. Dank Wim en zijn medewerkers Jesse van Velzen en Hannah de Zoete voor de tapkraan. Het is een aanwinst voor de nieuw ingerichte Wijnhaven. Ontvang na afloop het jubileumboek ‘Altijd op zoek naar water’ geschreven door Danny Verbaan.

Heb via MS Teams overleg met Sandra, Carola, Eline en Ronald over de lintjesregen 2024. Evalueren de ‘happening’ en maken een aantal afspraken voor 2025.

Bezoek aan het begin van de avond Villa Ockenburg aan de Monsterseweg. Woon in de Annazaal als ‘Auditeur van rekening’ de jaarvergaderingen bij van de stichting Boschuysen en de Fundatie van de Vrijvrouwe van Renswoude. Handelen onder voorzitterschap van Maurien Wetselaar en rentmeester Bernard Uyttendaele de agendapunten van de vergaderingen van beide stichtingen af. Onderteken de beide jaarrekeningen voor gezien.

Ontvang vanwege het 270-jarig bestaan van de Fundatie een handbeschilderde koektrommel. Zeer attent. Kijken in het restaurant gezamenlijk naar de voetbalinterland Nederland-Roemenië (3-0).

Genieten van een mooie wedstrijd. Op naar de volgende ronde. Gebruik samen met het bestuur de maaltijd waarbij Petra Brekelmans ‘de founding mother van Ockenburg’ enthousiast vertelt over de totstandkoming van deze Haagse parel. En ‘bursaal’ (studente die een beurs heeft ontvangen) Maaike Girardin vertelt over haar zangopleiding aan de Fontys Academy of Arts.

Samen met haar partner Alberto Ammendolia brengt zij twee liedjes ten gehore, prachtig. Neem afscheid en duik, terug thuis, in de inhoud van de tassen uit het Stadhuis. Praat uitvoerig telefonisch bij met gemeentesecretaris Ilma Merx.