Dinsdag 22 november

Ben even door half acht bij het Oude Stadhuis van Den Haag voor een ontbijt met vertegenwoordigers van allerlei Haagse amateurtuindersverenigingen. Ben qualitate qua beschermheer van de Haagse Bond van Amateurtuindersverenigingen en van de Koninklijke Maatschappij Tuinbouw en Plantkunde, afdeling Groei en Bloei.

Dit geheel ter zijde. Aan tafel zitten, Wim van Helden, Anne Kingma, Hans Perrenet, Ruud Hoogerheijde, Suus Demeijer, Margreet Lijnbach, Wim van Grol, Taco van Vark, Ab Jansen, Dennis van den Oever, wethouder Anne Mulder en Carola Hulhoven (kabinetszaken). De dames en heren spreken met veel liefde over hun hobby. Krijg na afloop van Taco een fraaie puzzle kado (Amateurtuindersvereniging Loolaan, sinds 1954 in het Bezuidenhout). Haast me terug naar het Stadhuis.

De ochtend en een groot deel van de middag staan in het teken van de wekelijkse collegevergadering. Koppel na afloop terug met een paar naaste medewerkers. Bel met goede bekende Nancy Chen. Draag op verzoek van Harrie Dijkhuizen (operationeel specialist bij de politie) bij aan een filmpje voor zijn collega Willem van de Vliert (teamchef Utrecht-Zuid) die met pensioen gaat.

Maak aan het eind van de middag (nader) kennis met de ambassadeur Internationale organisaties in Nederland, Paul van den IJssel. Nemen een dossiers door. Ontvang op mijn werkkamer de nieuwe ambassadeur van de Franse Republiek, Z.E. François Alabrune. Ambassademedewerker Max Lecendreux en Camilla van Kooten (kabinetszaken) sluiten aan. Spreken over de eerste weken van François in Nederland en de samenwerking met Den Haag. Praat aan het eind van de middag samen met de gemeentesecretaris bij met Arjen Dubbelaar, voorzitter van de raadsenquêtecommissie Amare. De Amerikaanse ambassadeur belt. H.E. Shefali Razdan Duggal blijkt jarig. Zing haar toe.

Draag ’s avonds in de Koninklijke schouwburg aan het Korte Voorhout als juryvoorzitter bij aan de uitreiking van de Overheidsawards 2022.

De winnaar van de verkiezing Overheidsmanager van het Jaar 2022 is Nanette van Schelven (Directeur-Generaal Douane). En WerkSaam Westfriesland is verkozen tot beste Overheidsorganisatie van het jaar 2022. De jonge medewerkers van FUTUR en Manon van de Woestijne, Anne Lamers en Nick Toet van de Vereniging voor Overheidsmanagement hebben ook deze editie perfect georganiseerd. Lange dag zit er op. Ambtgenoot Marja van Bijsterveldt (Delft) belt. Werk aan de tas uit het Stadhuis. Latertje.