Dinsdag 23 januari

Stap, na m’n zwembeurt, op de fiets. Rijd richting het Goudenregenplein in stadsdeel Segbroek. Haal bij SunSun Coffee een heerlijk kopje koffie, vers bereid door Martijn Goedegebuure himself. Bespreek op het Stadhuis samen met gemeentesecretaris Ilma Merx de agenda van de collegevergadering die volgt. Tijdens de lunch ontmoet het college de bestuurders van de drie grootste woningbouwcorporaties die in de stad actief zijn. Koppel tussen de bedrijven door de belangrijkste uitkomsten van de collegevergadering terug aan enkele naaste medewerkers. Praat bij met wethouder Mariëlle Vavier en ga dan snel door richting het World Forum. Draag er bij aan de openingsceremonie van de 56e editie van The Hague International Model United Nations (THIMUN). Word bij de ingang verwelkomd door de bestuursvoorzitter van THIMUN, Alain Meidinger, en de directeur van het World Forum Michiel Middendorf. In de plenaire zaal zitten meer dan 3.000 scholieren van 200 internationale scholen uit meer dan 100 landen klaar. Zij voeren deze week een unieke simulatie van de Verenigde Naties uit. Heet hen, samen met de griffier van het Internationaal Strafhof Osvaldo Zavala Giler en advocaat Geert-Jan Knoops, van harte welkom.

Geweldig dat er zo veel jongeren bijeen zijn gekomen om een bijdrage te leveren aan oplossingen voor een meer vreedzame wereld. Wens hen deze week veel succes en wijsheid toe. Esmeralda van der Hout doet me in- en uitgeleide. Bel met gemeenteraadslid Dennis Groenewold en met m’n moeder. Zit, terug op het Stadhuis in de collegekamer, de vergadering voor van het Fractievoorzittersoverleg (FVO).

Woon aan het begin van de avond op uitnodiging van Abdelsadek Maas van Bewonersorganisatie Transvaal Zuid de nieuwjaarsbijeenkomst bij van Transvaal Zuid en Midden-Noord. Plaats van handeling is Juliana Plaza aan de Schalk Burgerstraat. De agenda is krap, maar ben er toch graag bij. De belangstelling is groot. Begroet vele bekenden waaronder een aantal ondernemers en de gemeenteraadsleden Mahmood, Sewtahal en Bingöl. Spreek de aanwezigen toe. Gebruik aansluitend het avondeten met raadsgriffier Lilianne Blankwaard en de gemeenteraadsleden Hinke de Groot, Ralf Sluijs en Anthony Uduba in Catch-up aan het Goudenregenplein. Nuttig en plezierig.

Fiets aan het eind van de avond terug naar huis. Kom droog over maar heb stevige tegenwind. Duik, terug thuis, in de stukken voor morgen.