Dinsdag 26 september

Ga zwemmen. Fiets richting het Spui. Begin op het Stadhuis om kwart over acht met een ingelaste vergadering van de driehoek via MS Teams. Heb aansluitend een overleg met de gemeentesecretaris. Nemen de agenda door van de collegevergadering die volgt. Heb tijdens een van de schorsingen een kort overleg met locoburgemeester Robert van Asten. Praat ’s middags na afloop van de collegevergadering bij met wethouder MariĆ«lle Vavier over enkele gezamenlijke dossiers. Bel met goede bekende Aad Veenman. Heb op verzoek van het college telefonisch overleg met de commissaris van de Koning Ina Adema en even later met de Brabantse gedeputeerde Saskia Boelema (onderwerp: tijdelijk opslaan huisafval onder andere uit Den Haag in Tilburg).

Vandaag presenteert het Nationaal Programma Den Haag Zuidwest (NPZW) het uitvoeringsplan 2023-2026. Woon de presentatie samen met ruim 100 bewoners en partners bij. In de aula van het Zuid-West College aan de Beresteinlaan in Vrederust is het gezellig druk. NPZW-directeur Chris Schaapman spreekt en er zijn presentaties over alle onderdelen van het plan. Draag zelf met een toespraak aan de bijeenkomst bij. Den Haag Zuidwest bestaat uit Moerwijk, Morgenstond, Bouwlust en Vrederust. Bewoners, ondernemers, de overheid en andere partners werken in dit stuk van onze stad intensief samen om de kracht van Zuidwest te versterken.

Ontmoette een jaar geleden Victoria van Slooten en Joanne Verkerk op het Stadhuis. Deze jonge mensen zijn allebei bestuurslid van de Jonge Democraten Leiden-Haaglanden. Deze en andere politieke jongerenorganisaties organiseren regelmatig activiteiten waarvoor ze een spreker uit het landelijk of lokaal bestuur uitnodigen. Schuif, op uitnodiging van Victoria en Joanne, vanavond aan bij hun JD-avond in Schlemmer aan de Lange Houtstraat. Ze stellen vragen over mijn werkzaamheden en functie. Wat maakt het werk mooi en uitdagend? Ze delen ook zelf mooie verhalen over wat hen boeit in de politiek en het werken voor de publieke zaak. Aangenaam samenzijn. Leuk om te doen.

Na afloop belt Arie Slob. Hij informeert mij over de laatste stand van zaken bij de collegeonderhandelingen. Fiets naar huis. Zie, terug thuis, een deel van de voetbalinterland van de Oranje-dames tegen Engeland (2-1).