Dinsdag 27 februari

Zwem aan de Klatteweg. Fiets naar het werk. Begin op het Stadhuis om negen uur met een voorbereidend overleg met gemeentesecretaris Ilma Merx over de agenda van de wekelijkse collegevergadering die volgt. Koppel in de loop van de middag – na afloop van de collegevergadering – het besprokene terug aan een paar naaste medewerkers. Bel tijdens de schorsing voor de lunch met mijn broer Koos.

Spreek in de collegekamer met een aantal betrokkenen over de actualiteit in relatie tot Den Haag Zuidwest. Begeef me aan het eind van de middag naar het hoofdkantoor van PostNL aan de Waldorpstraat. Daar vindt een bijeenkomst plaats van de gemeentelijke Dienst Stedelijke Ontwikkeling. De bijeenkomst heeft als doel op informele wijze ideeën uit te wisselen met de top van het bedrijfsleven in Den Haag. Trap met een korte toespraak de bijeenkomst af.

Vervolgens spreken Nikaj van Hermon (PostNL), wethouder Robert van Asten en Hiddo Kettenis (CBRE) over de ontwikkelingen van de Haagse kantorenmarkt en het Central Innovation District (CID). Praat na afloop met de aanwezigen en geniet overigens van het uitzicht vanaf de 10e etage van het PostNL-gebouw.

Bel ’s avonds, terug thuis, met mijn moeder in Edam. Ze klinkt iedere keer weer iets beter. Politiechef Karin Krukkert belt over een actualiteit.