Dinsdag 28 maart

Ochtendwandel in de wijk. Het is weer donker want de zomertijd is natuurlijk nog maar net ingegaan. Neem op kantoor met gemeentesecretaris Ilma Merkx de agenda door van de collegevergadering die volgt.

Bespreek ’s middags na afloop – terug in mijn werkkamer – een aantal actualiteiten met een paar naaste medewerkers. Ontvang Martin Wörsdörfer (voorzitter Vereniging van Strandtentexploitanten) en Heino Walbroek (conceptontwikkelaar voor festivals). Zij informeren mij over een evenement op Scheveningen.

Geef een interview aan Juraini Ferary van Juraini TV.

Juraini maakt dezer dagen een tour langs een aantal burgemeesters in de regio. De vragen over mijn werkzaamheden zijn divers en soms verrassend. Leuk om te doen. Ga na afloop op de foto.

Spreek aan het eind van de middag in de collegekamer samen met wethouder Martijn Balster met twee zeer betrokken bewoners. Zit aansluitend de vergadering voor van het Fractievoorzittersoverleg (FVO) van de gemeenteraad. Avondeet iets eenvoudigs op mijn werkkamer. Heb telefonisch overleg met politiekorpschef Henk van Essen en met rechtbankpresident Robine de Lange. Begin aan de stukken uit de tas.

Draag in de loop van de avond in het Atrium bij aan een ontvangst ter gelegenheid van de jaarlijkse ambassadeursconferentie. Deze week zijn de Nederlandse topdiplomaten die wereldwijd voor Nederland werken weer even in Den Haag. Heet samen met Paul Huijts, secretaris-generaal van het ministerie van Buitenlandse Zaken, de gasten welkom in een prachtig groengeel verlicht Atrium.


Begroet vele bekenden, waaronder Prins Pieter-Christiaan van Oranje-Nassau, Henk van der Zwan (ambassadeur in Suriname), Guido Tielman (representative Netherlands Taipei Office) en Dominique Kuhling (directeur Directie Protocol en Gastlandzaken van het ministerie van Buitenlandse Zaken).

Mijn fietszadel is gerepareerd. Fijn. Fiets terug naar huis. Kom droog over en heb de wind in de rug. Dat is niet altijd het geval.