Donderdag 14 december

Trek m’n dagelijkse zwembanen. Draag de kerstboom – die sinds ruim een week buiten op het balkon staat – naar binnen en ontdoe de boom in de woonkamer van het net. Mooi exemplaar. Hoop komend weekend gelegenheid te hebben aan het optuigen van de boom te kunnen beginnen.

Fiets in de loop van de ochtend heen en weer naar de Wassenaarseweg. Mondhygiëniste Naomi en tandarts Martin verrichten hun werk. Heb via MS Teams samen met ambtgenoot Sharon Dijksma (Utrecht) een gesprek met de fractievoorzitter van het CDA in de Tweede Kamer, Henri Bontenbal. Bespreken de actuele politieke situatie en de samenwerking met gemeenten. Bel met m’n broer Koos in Amsterdam, met raadsgriffier Lilianne Blankwaard en bestuursadviseur Nathalie Felix. Doe – met de fiets – een paar boodschappen in de Keizerstraat. Fiets in de loop van de middag naar het Stadhuis. Maak kennis met scholier Chaim Opdenberg. Vrolijk gesprek. Neem met bestuursadviseur Maarten, chef kabinet Eline en Martin (directie Internationaal) de internationale agenda door.

Begeef me aan het eind van de middag naar Pulchri aan het Lange Voorhout. Woon op uitnodiging van partijvoorzitter Eric Wetzels een bijeenkomst bij voor ‘prominente’ partijgenoten. Wisselen onder anderen met Dilan Yeşilgöz van gedachten over de politieke actualiteit.

Het plein voor het Escher museum aan het Lange Voorhout is mijn volgende bestemming. Woon de traditionele jaarlijkse samenkomst bij waar de lichtjes in de Zweedse kerstboom worden ontstoken. Al sinds 1957 schenkt de Zweedse ambassade een – nu nog donkere – kerstboom. Draag samen met de Zweedse ambassadeur Z.E. Johannes Oljelund, de Oekraïense ambassadeur Z.E. Oleksandr Karasevych en de voorzitter van het Buurtschap Centrum 2005 Theo Heere bij aan het ontsteken van de lichtjes. Houd een toespraak – deels in het Nederlands en deels in het Engels – en druk samen met de ambassadeurs op een rood-witte knop waarna de lichtjes in de kerstboom aan gaan.

De kerstboom staat er weer prachtig bij, nu ook met een speciaal Oekraïens ornament. Beluister kerstliederen, gezongen door een Zweeds Luciakoor, neem afscheid en haast me terug naar het Stadhuis.

Gebruik op mijn werkkamer het avondeten en loop naar de raadzaal. Zit afwisselend met plaatsvervangend voorzitter Ralf Sluijs de extra ingelaste raadsvergadering voor. Handelen agendapunten af die tijdens de laatste reguliere raadsvergadering niet aan de orde zijn gekomen.

Wederom een lange zit. Bel tijdens een van de schorsingen met m’n dochter in Houten. Fiets rond middernacht naar huis. Moet morgenochtend erg vroeg op. Vandaar.