Donderdag 19 mei

Begin de dag in het zwembad. Fiets heen en weer naar de Seinpoststraat. Koop een nieuw ‘abonnement’. Het is inmiddels de 106e keer dat ik ga zwemmen hier. Ga vervolgens via de tandarts richting Stadhuis. Bel in alle vroegte met aannemer Gerard en ambtgenoot Theo Weterings (Tilburg). Draag bij aan een video voor The Hague Justice Week, die op 30 mei begint. Roos en Sascha van de directie internationaal begeleiden de opname, die Lois van Nieuwenhoven voor haar rekening neemt. Neem in de loop van de ochtend in de foyer van het Atrium onder grote belangstelling het manifest Zuidwest in ontvangst. Een groot aantal gemeenteraadsleden en wethouder Martijn Balster zijn ook aanwezig. Goed en belangrijk dat de bewoners opkomen voor hun wijk en buurt. Roep ze op dat te blijven doen. Overhandig het manifest aan het begin van de gemeenteraad, die volgt, symbolisch aan de raadsgriffier.

Be√ędig een aantal fractiemedewerkers. Bel tijdens een van de schorsingen met m’n dochter. Na afloop van de vergadering volgt in de loop van de middag een ingelaste vergadering van het college van B&W. Ga aan het eind van de middag langs bij visboer Jack Biekram (Kapitein Jack) aan de Thorbeckelaan. Jack is een lokale bekendheid. 15 Jaar geleden heeft hij de zaak overgenomen. Zijn zoon Jeremy, dochter Allijah en schoonzoon Quinten werken ook mee. Het geheim van Jack is dat hij zoals hij zegt allereerst mens is, en dan pas ondernemer. De klanten kunnen ook bij hem terecht voor een praatje of om hun hart te luchten.

Draag in de Grote Kerk bij aan de opening van het Nederlands Bierproeffestival en daarmee de start van De Week van het Nederlandse Bier. Lucie Wigboldus, directeur van Nederlandse Brouwers en Stijn Deelen voorzitter van Nederlandse Brouwers ontvangen me. Mag, na een korte toespraak, het eerste vat aanslaan van het winnende bier van Brouwerij Maallust uit Veenhuizen. Het smaakt heerlijk. Lucie en Meint Waterlander leiden me vervolgens rond langs de verschillende stands. Begroet onder meer de mensen van Kompaan, Haagsche Broeder en Eiber Bier en van de Utrechtse brouwers Van de Streek en De Leckere. Annelies van den Ende laat me proeven van haar heerlijke kaas.

’s Avonds staat de opening van het India Dans Festival in het Korzo Theater aan de Prinsestraat op het programma. Festivalco√∂rdinator Leonie Gerrits en algemeen directeur van Korzo Gemma Jelier doen me in- en uitgeleide. Steek bij de openingsceremonie samen met de Indiase ambassadeur H.E. Reenat Sandhu, Gemma en de programmeurs Gauri Sharma Tripathi en Leo Spreksel de olielamp aan. Houd net als de ambassadeur een toespraak aan het begin van deze live editie.

Bel ’s avonds met bestuursadviseur Maarten Beks (VNG) en met ambtgenoot Hubert Bruls (Nijmegen).