Donderdag 2 november

Verricht m’n zwembeurt en fiets vanaf huis naar het Stadhuis. Heb pech, aan het eind van de Scheveningseweg begint het onophoudelijk te regenen. Kom met een nat pak aan op het Stadhuis. Het is niet anders. Heb telefonisch overleg met gemeentesecretaris Ilma Merx. Bel met presidiumvoorzitter Dennis Groenewold en met raadsgriffier Lilianne Blankwaard. Woon in de loop van de ochtend in de raadzaal een deel van de vergadering bij van de raadscommissie Leefomgeving. Beantwoord vragen over onze zienswijze op de wijziging van de gemeenschappelijke regeling van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH).

Ontvang aan het begin van de middag Aliaksandra Puhachova op mijn werkkamer. Zij is een beeldend kunstenaar uit Belarus (werkend onder de naam Just Alex Art). Maakte met haar kennis tijdens een werkbezoek aan de Maakhaven in Laak op 30 september. Alex vertelt over hoe zij inspiratie haalt uit het vroege ochtendlicht in de duinen en haar bewuste keuze voor Den Haag vanwege de kwaliteit van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten.

Maak samen met Wilma Verschoor kennis met Tom Rodrigues. Neem met Pauline van het bestuurssecretariaat en met chef kabinet Eline de agenda door van de komende weken. Praat onder anderen samen met directeur Veiligheid Herke Elbers bij met grootmeester Chris Breedveld en adjudant-generaal Ludger Brummelaar van het Koninklijk Huis. Bespreek een aantal internationale actualiteiten met waarnemend directeur Internationaal Peter Kievoet en zijn medewerker Martin Born. Doe dat samen met de eerdergenoemde chef kabinet en bestuursadviseur Maarten Beks. Woon, terwijl de storm Ciarán zich langzaam over Den Haag laat gelden, de vergadering bij van het presidium van de gemeenteraad onder voorzitterschap van gemeenteraadslid Dennis Groenewold.

Fiets aan het begin van de avond – heb een stevige wind in de rug – via de Badhuisstraat (voor een paar boodschappen) naar huis. Bereid een eenvoudige zuurkoolmaaltijd. Heerlijk. Zit in de loop van de avond via MS Teams het juryoverleg voor ten behoeve van de Verkiezing van de Beste Overheidsinnovatie van het jaar 2023. De VOM-medewerkers Nick, Boris en Denyse begeleiden het overleg. De drie finalisten zijn bekend. Maak op 28 november als juryvoorzitter de winnaar bekend. Nog even geduld dus. Bel met m’n moeder in Edam.