Donderdag 20 juni

Ga zwemmen. Zwaai onderweg naar ouderenverzorgster Christiana. Terug thuis belt in alle vroegte hoofdofficier van justitie Margreet Fröberg over een actualiteit. Geniet op m’n balkon van een blauwkleurige hortensia. De eerste dit seizoen.

Maak op het Stadhuis (nader) kennis met plv. hoofdofficier van justitie Frank van Dijk. Spreek in Paleis Noordeinde met een aantal betrokkenen over een actueel onderwerp. Woon in de loop van de ochtend, terug in de collegekamer in het Stadhuis, een collegevergadering bij ter voorbereiding van de gemeenteraadsvergadering van vanmiddag. In mijn werkkamer volgt een overleg met de gemeentesecretaris en de raadsgriffier.

Sabine (communicatie) en veiligheidsregisseur Max komen langs. Er zijn vandaag video-opnames in het Stadhuis over het werk van onze veiligheidsregisseurs. Word samen met Max gefilmd op de loopbrug die uitkijkt op het Atrium van het Stadhuis. Videograaf Allart Kleijn en Timo van Osch van het mediabureau Bocavista zorgen dat de opname snel en soepel verloopt.

Praat bij met Pepijn en Marieke (beiden van directie Veiligheid). Bekijken samen een video die onderdeel is van een campagne tegen cocaïnegebruik in onze stad. De campagne wordt binnenkort getoond op onder meer sociale media en op het Centraal Station. De boodschap komt helder over.

Loop tegen half twee naar de raadzaal. Daar vindt de vergadering van de gemeenteraad plaats. De tijd vliegt. Zit een groot deel van de vergadering voor, wanneer andere zaken mijn directe aandacht vragen nemen Ralf Sluijs of Dennis Groenewold als plaatsvervangers het voorzitterschap waar. Neem afscheid van gemeenteraadslid Sebastian Kruis (PVV), beëdig Nick Kaptheijns tot nieuw gemeenteraadslid en eerdergenoemde Sebastian tot fractievertegenwoordiger. Gebruik tijdens de schorsing de avondmaaltijd op mijn werkkamer met bestuursadviseurs Nathalie en Maarten. Heb telefonisch overleg met ambtgenoot Leendert de Lange (Wassenaar). Rond half elf is de agenda afgewerkt, hebben de stemmingen plaatsgevonden en zijn de stemverklaringen afgelegd. Woon de informele nazit bij en ga richting huis. Het is mooi geweest.