Donderdag 21 december

Laat de zwembeurt vanochtend (in verband met de erg korte nacht) tot mijn spijt aan me voorbijgaan. Begin op het Stadhuis met videoboodschappen. Neem er met Sabine (communicatie) en videograaf Rohit drie op, waaronder voor de actie ‘Verloot je boompje’ waaraan elk jaar veel jongeren uit Den Haag meedoen. Dit jaar zijn er maar liefst 45 inleverpunten.

Zit vanaf tien uur afwisselend met plv. voorzitter Ralf Sluijs de gemeenteraadsvergadering voor. Het is de laatste raadsvergadering van dit jaar.

Op de agenda staan twee onderwerpen: het strategisch verwerven van het HagaZiekenhuis en het eindrapport van de Enquêtecommissie ‘Amare, Bijzonder Complex’. Neem aan het begin van de vergadering afscheid van vertrekkend lid van de Rekenkamer Pauline Reeuwijk en beëdig Luuk Voncken en Susan Piet tot fractievertegenwoordiger van respectievelijk GroenLinks en de Partij van de Arbeid. Sta tussen de bedrijven door journalist Tanja Verkaik (De Telegraaf) te woord over de actualiteit. Rond zeven uur zijn de stemmingen en lukt het om de gemeenteraadsvergadering redelijk op tijd af te ronden. Wens iedereen tijdens de informele nazit vrolijke dagen en een rustig en veilig begin van 2024.