Donderdag 25 januari

Zwem en fiets via huis – opnieuw – naar de Plaats. Van daaruit begint een rondrit door Den Haag met Christian Prudhomme en Cyrille Tricart van de A.S.O. Net als gisteravond vergezellen sportwethouder Hilbert Bredemeijer en de medewerkers Peter, Ilke, Maarten en Eline mij. De rondrit begint bij het informatiecentrum over de verbouwing van het Binnenhof. Monique van der Bijl van het Rijksvastgoedbedrijf neemt ons in vogelvlucht mee in de historie en de renovatie van het Binnenhof. Gaan op de foto bij de Hofvijver. Rijden door de stad en stappen uit bij het Vredespaleis. Kabinetsmedewerker Marjolein licht de route toe in het Frans. Doen al rijdend de internationale zone en de vlaggenparade aan alvorens we de Badhuisweg afrijden, recht op het Kurhaus af. Dat blijft een bijzonder aanzicht. Stappen uit aan de boulevard bij de Scheveningse Vissersvrouw en kijken uit over de pier, de zee en het strand.

Rijden een rondje door de haven. Nemen afscheid bij het Kurhaus.

Ga in de loop van de ochtend samen met plv. woordvoerder Annelou op bedrijfsbezoek bij uitgever René Wagemaker in hun pand aan de Juffrouw Idastraat. Maak tegelijk kennis met de leden van de redactie van Den Haag Centraal, waaronder natuurlijk hoofdredacteur Herman Rosenberg. Heerlijk om René te horen vertellen over het wel en wee van het weekblad. Maak, terug op het Stadhuis, kennis met een enthousiaste kandidaat voor een burgemeestersvacature elders in onze provincie. Ben blij dat er nog altijd mensen deze ambitie hebben. Het is niet altijd een sinecure. Zit een korte collegevergadering voor.

Steek vanaf het Stadhuis de Turfmarkt over richting Amare. Woon in het congrescentrum het begin bij van een werkconferentie ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan van de ‘groepsaanpak overlastgevende- en criminele jeugdgroepen’. Ruim 100 professionals uit het werkveld zijn hier samen om ervaringen uit te wisselen en ideeën voor de toekomst te delen. Dank de aanwezigen in een openingswoord voor hun goede werk. Wens hen een inspirerende middag toe.

Loop terug naar het Stadhuis. Ga vrijwel direct door naar de eerste verdieping voor de gemeenteraadsvergadering. Vandaag neemt Gideon van Meijeren afscheid als raadslid namens Forum voor Democratie. Spreek hem toe en beëdig Massimo Etalle als nieuw raadslid. Ook vandaag staan er weer een hoop beraadslagingen en afrondingsdebatten op de agenda. Het ene agendapunt neemt wat meer tijd in beslag dan het andere. Zit de vergadering afwisselend met plv. voorzitter Dennis Groenewold voor. Bel tussen de bedrijven door met de secretaris-generaal van het ministerie van Algemene zaken, Gert-Jan Buitendijk, en (meerdere keren) met plv. politiechef Tolga Koklu. Heb tijdens de schorsing voor het avondeten een ingelaste (digitale) vergadering van de driehoek. De raadsvergadering kan uiteindelijk tegen half twaalf worden gesloten.

Bezoek de informele nazit en fiets naar huis.