Donderdag 8 september

Fiets heen en weer naar het zwembad. De donderdag begint aan het Lange Voorhout. Zit in het pand van het CAOP in zaal Saurin een bijeenkomst voor van de commissie Integriteit. Doe dat samen met Joan Leemhuis en Kitty Nooy. We worden bij onze werkzaamheden begeleid door Floris Bannink en Eleonore Stockmann van Berenschot en Esther Teunissen. Ontvang aan het eind van de ochtend op mijn werkkamer op het Stadhuis de Zuid-Koreaanse ambassadeur Z.E. Yeondoo Jeong. Bezoek zijn land volgende maand als VNG-voorzitter tijdens het driejaarlijkse congres van de wereldvereniging van gemeenten UCLG in Daejeon. Bereid met de ambassadeur en de plv. directeur van de VNG Pieter Jeroense en 2e ambassadesecretaris Junsu Park het bezoek voor.

De rest van de donderdag staat tot in de loop van de avond in het teken van de vergadering van de gemeenteraad.

Herdenk, aan het begin van de vergadering, oud-ombudsman Ger Ebbelink. De agenda van de gemeenteraadsvergadering is lang. Het is de eerste vergadering na het zomerreces van de raad. Verneem, ’s avonds tussen de bedrijven door, het verdrietige bericht dat HM The Queen op 96-jarige leeftijd is overleden. Elisabeth II zat 70 jaar op de Troon. Historische gebeurtenis voor de Britten en de rest van de wereld.

Ga in de loop van de avond naar huis. Neem vanuit huis via MS Teams deel aan twee overleggen met gemeentesecretaris Ilma Merx en directeur veiligheid Hans van der Vet. Na een lange werkdag wachten dan nog de stukken uit de tas van het Stadhuis. Bel met Renske Steenbergen (plv. directeur VNG International).