Maandag 22 april

Goed (en lang) geslapen. Het lijkt erop dat ik geen probleem met een ‘jetlag’ heb terug in Nederland. Verricht in alle vroegte m’n zwembeurt. Begin op het Stadhuis met een terug- en vooruitblik op de week met het vaste team van naaste collega’s. Fijn om Pauline (bestuurssecretariaat) weer live aan tafel te hebben. Neem tijdens de wekelijkse vergadering van de staf Veiligheid enkele lopende dossiers door. Ontvang daarna de leden en ondersteuners van de driehoek.

Wandel aan het eind van de ochtend naar het ministerie van Justitie en Veiligheid aan de Turfmarkt. Een groot deel van de middag staat in het teken van vergaderingen in het kader van het Landelijk Overleg Veiligheid en Politie (LOVP) onder het voorzitterschap van de minister van Justitie en Veiligheid Dilan Yeşilgöz. Gebruik op de 36e verdieping in de Hoog Brabantzaal tussen de bedrijven door de lunch met de (aanwezigen van de negen) collega-regioburgemeesters. Het uitzicht is geweldig…

Bel met Chris Schaapman (directeur Nationaal Programma Den Haag Zuidwest), met voormalig D66-Tweede Kamerlid Fonda Sahla en met gemeenteraadslid Lotte van Basten Batenburg (VVD). Wandel terug.

Het risico om iedere dag druk te zijn met de waan van de dag en met situaties die acuut actie vereisen is groot. Neem daarom met een paar medewerkers even de tijd om buiten het Stadhuis samen te komen om vooruit te kijken en de komende maanden te overzien. Doen dat in een zaaltje in Pavlov aan het Spui.

Draag aan het begin van de avond in het Nutshuis aan de Riviervismarkt op uitnodiging van Siep Wijzenbeek (directeur) en Ronald van der Giessen (voorzitter) met een toespraak bij aan de opening van de 72e Algemene Ledenvergadering van de Vereniging van Fondsen in Nederland (FIN).

Voorzitter Ronald dankt in zijn welkomstwoord de Haagse fondsen die deze vergadering mogelijk hebben gemaakt: Fonds 1818 (directeur Sanne ten Bokkel Huinink is aanwezig), stichting Ons Thuis, de Haëlla stichting en de stichting Van Rees-Klatte. Zit naast m’n goede vriendin Annette van Waning. Leuk om haar te zien en te spreken.

Fris me thuis even op. Gebruik, samen met Simone en diverse ambassadeurs, op uitnodiging van de Ierse ambassadeur Z.E. Brendan Rogers en zijn echtgenote Kevin Doris Ejon het avondeten in de Ierse residentie aan de Groot Haesebroekseweg in Wassenaar. Het samenkomen is ter ere van het naderende vertrek van het ambassadeursechtpaar. Maak kennis met de nieuwe ambassadeur van Thailand, H.E. Asi Mamanee. Beleven een plezierige avond.