Maandag 9 januari

In de miezer op de fiets richting zwembad. Het is er druk. Goede voornemens vermoed ik. Vind mijn zonnebril terug. Dat is een goed begin van de week. Op het stadhuis is zo’n beetje iedereen weer terug. Gemeentesecretaris Ilma wipt aan. Begin met het lezen van de stukken. Heb daarna het wekelijkse driehoeksoverleg met de politie en het Openbaar Ministerie. Deze week sluiten Edwin Reijntjes (algemeen directeur ADO Den Haag) en Maurice Westerwoudt (manager operations ADO Den Haag) deels aan om de driehoek bij te praten over de situatie bij ADO Den Haag en de stappen die afgelopen periode zijn gezet. Een vergadering van de staf Veiligheid volgt.

Ontvang rond het middaguur Nazima Ramdin en Andy Clijnk.

Kwam Nazima eind november tegen bij het 15-jarig bestaan van het Multicultureel Netwerk Rijksambtenaren. Gespreksonderwerp is de diversiteit van onze organisatie. Spreek met Andy en Nazima over solliciteren en het begeleiden van talent in het algemeen. De sleutel is om ieders talenten te erkennen en vanuit daar door te praten. Deel met hen dat de gemeente op de goede weg is, onder meer door mensen anoniem te laten solliciteren.

Ontvang in de loop van de middag Michiel Roelfsema, general manager van hotel Okura Amsterdam. Ontmoette Michiel onlangs in het Okura tijdens een bijeenkomst van Dujat (Dutch & Japanese Trade Federation) en (eerder) tijdens een bijeenkomst ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van hotel Okura (Z.K.H. prins Claus opende het hotel in 1971). Een Delfts blauw miniatuurhuisje van het hotel werd als verjaardagscadeautje aangeboden. Ik krijg een exemplaar van Michiel. Zeer gewaardeerd.

Zit de wekelijkse vergadering van het ‘secaba’ voor. Een soort van staf burgemeester maar dan anders. Neem aan het eind van de middag twee filmpjes op. Eentje ten behoeve van het Chinees Nieuwjaar in Den Haag en eentje op verzoek van mijn Chinese ambtgenoot Li Mingyuan (Xi’an). Rohit Gajadhar en Sabine begeleiden mij daarbij. Dit alles vanwege de aankomende viering van het Chinees Nieuwjaar. Neem zowel een tekst in het Nederlands als Engels op, en oefenen nog een paar keer op het juist uitspreken van ‘新年快乐’ – ‘gelukkig nieuwjaar’, voor de goede verstaander.

Heb telefonisch overleg met de raadsleden Lotte van Basten Batenburg en met Ralf Sluijs.

Meteen door naar de Boterwaag aan de Grote Markt. Was er niet eerder. Woon op uitnodiging van gemeentesecretaris Ilma Merx de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeentelijke Bestuursdienst bij. Ilma spreekt iedereen uit het hoofd toe. Feliciteer daarna de stad en de organisatie met de inzet en bevlogenheid van Ilma. Toost op alle medewerkers. Wens ze plezier in hun werk in een veilige omgeving. Race naar Amsterdam. Avondeet op uitnodiging van ambtgenoot Femke Halsema bij Zoldering aan de Utrechtsestraat. Praten bij. Bel onderweg uitvoerig met m’n zoon en later m’n dochter. Ben net op tijd thuis om op NPO2 een documentaire naar aanleiding van de gemeentelijke Haagse politieke actualiteit te bekijken.

Deelde ondertussen eerder vandaag op Instagram de oproep om jonge kanjers aan te melden voor een Haags jeugdlintje. Dit kan nog tot eind deze maand. Kijk uit naar de verhalen en de ‘lintjesregen’ in april.