Maandag 9 oktober

Begin op het Stadhuis – na mijn zwembeurt natuurlijk – met het ‘secaba-overleg’ met een aantal naaste medewerkers. Trakteer in de collegekamer beschuit met (roze) muisjes in verband met de geboorte van mijn tweede kleindochter Jolein.

Zit de vergaderingen van de driehoek en de staf Veiligheid voor. Erik Akerboom, directeur-generaal van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) is in de driehoek te gast. Marieke Wiegel beleeft haar première in de staf Veiligheid. Marieke werkte tot voor kort bij de politie en gaat nu aan de slag voor de gemeente bij de directie Veiligheid. Ben blij met haar komst. Bijna de gehele middag staat in het teken van vergaderingen van het Veiligheidsberaad in het Utrechtse provinciehuis aan de Archimedeslaan.

De minister van Justitie en Veiligheid, Dilan Yeşilgöz, praat ons bij. Heb aan het eind van de middag telefonisch contact met gemeentesecretaris Ilma Merx, m’n moeder in Edam en met gemeenteraadslid Nur Icar.

Avondeet thuis iets eenvoudigs. Bezoek ’s avonds op uitnodiging van Suze Hageman (beleidsadviseur Mensenhandel) theater Merlijn aan de Bilderdijkstraat. Dit theater is gevestigd in het pand van de Haagse theaterschool Rabarber. In Merlijn vindt een symposium plaats in het kader van de Haagse Week tegen Mensenhandel. Doel van het activiteitenprogramma van deze week is de bewustwording van het onderwerp te vergroten. Wethouder Mariëlle Vavier opende eerder vandaag de week. Vanavond vindt een theatervoorstelling plaats en een paneldiscussie tussen professionals. Karlijn Saris van De Balie Live Journalism is moderator. Actrice Floor speelt het stuk ‘Misschien zie je haar vaak alleen’, waarin zij verschillende actoren rondom een slachtoffer van uitbuiting neerzet. Indrukwekkend. Geef een korte reflectie op het stuk en spreek mijn waardering uit voor alle professionals die zich hiervoor inzetten. Waarde(n)vol bezoek.