Vrijdag 10 november

De nacht was zo kort dat ik geheel tegen mijn gewoonte in niet ga zwemmen maar iets langer blijf liggen. Het is niet anders. Begin met een overleg via MS Teams met plv. politiechef Tolga Koklu en brandweercommandant Esther Lieben. Rombout Alkema vergezelt me. Bel met woordvoerder Robin Middel.

Zit in de loop van de ochtend in de raadzaal van het Stadhuis-Forum in Zoetermeer de vergadering voor van het algemeen bestuur van de Veiligheidsregio Haaglanden (VRH). Aan het eind van de vergadering verzorgt Jelle Visser, directeur Uitvoering van het Hoogheemraadschap Delfland (“Onze kerntaken zijn droge voeten en schoon water”), een inleiding over het thema ‘wateroverlast door extreme neerslag’.

Gebruik met m’n ambtgenoten in de werkkamer van gastheer-burgemeester Michel Bezuijen de lunch. Verlaat het Stadhuis aan de Engelandlaan. Breng na afloop de in Zoetermeer woonachtige voormalige directeur Veiligheid Hans van der Vet alsnog mijn persoonlijke afscheidskadootje. Praten gezellig bij. Hans vermaakt zich uitstekend. Bel met plv. politiechef Tolga Koklu en met plv. directeur Veiligheid Rombout Alkema.

Werk de rest van de middag thuis. Heb onder andere telefonisch overleg met Ivo Daalder, ooit namens de Verenigde Staten ambassadeur bij de NAVO. Avondeet heerlijke verse zuurkool. Mijn avondprogramma (vergezeld door Camilla van kabinetszaken) begint in Foyer 3 van Amare. Ter ere van het tienjarig bestaan organiseert Diplomat Magazine, in samenwerking met het Residentie Orkest, een informele ontvangst voorafgaand aan het vioolconcert van de componisten Tsjaikovski & Prokofjev. Wens, net als de ambassadeur van Jemen, H.E. Sahar Ghanem, senaatsvoorzitter Jan Anthonie Bruin en Sven Arne Tepl (directeur van het Residentie Orkest), Mayelinne De Lara en haar team van harte geluk met deze mijlpaal.

Ga na afloop met alle aanwezige ambassadeurs op de foto.

Moet meteen door naar het Kabinet van de Gevolmachtigd Minister van Sint Maarten aan de Prinsessegracht. Bezoek er de ontvangst ter gelegenheid van de Nationale Feestdag van Sint Maarten.

Gastheer René Violenus verwelkomt me allerhartelijkst. Spreek uitvoerig met de Franse ambassadeur Z.E. François Alabrune, de Surinaamse ambassadeur Z.E. Rajendre Khargi en de Gevolmachtigd Minister van Aruba Ady Thijsen. Ga op de foto met cateraar Mengalvio.

Theater De Regentes aan de Weimarstraat is mijn laatste bestemming van vanavond. Recent ontviel ons de Haagse kunstenaar Frans de Leef. Vanavond vieren zeer velen zijn leven met en ‘in’ het Zwingcafé. Arriveer net op tijd om in de coulissen het eind van het optreden van De Règâhs mee te beleven. Ontmoet in de pauze in de artiestenkamer een aantal van de optredende artiesten, waaronder Sjaak Bral, Marloes Anijs, Marcel Verreck & Paul Pleijsier en Susanne de Rooij. Ook Jille van der Veen, Coba en Robbie de Huismuzikant treden vanavond op. Hans Steijger begeleidt op de piano. Zit op de voorste rij, tussen Frans’ beide dochters Esther en Linda in. Zing veel van de liedjes mee. Het meezingboekje helpt (qua teksten dan). Word tijdens het laatste nummer (Oh Oh Den Haag) op het podium gevraagd.


Fotograaf: Henriëtte Guest
Zing uit volle borst mee. Beleef backstage en later in de lounge een korte nazit. De avond in een bomvol theater is een prachtig eerbetoon aan Frans. Zeer verdiend.