Vrijdag 13 november

Wandel in alle vroegte in mijn woonwijk. Begin op kantoor met een digitale vergadering van het presidium van de gemeenteraad. Spreek aansluitend met René van Ewijk (projectleider Duindorp) en Mendy van Veen (stadsdeel Scheveningen). Verwelkom in de loop van de ochtend Gerry van der List (Elsevier) voor een interview over mijn werk. Een (digitale) vergadering van het comité van aanbeveling ‘Biografie Mr. P.J. Oud’ volgt. Zit rond het middaguur op uitnodiging van wethouder Sander van ‘t Foort (Renswoude) een digitale ‘meeting’ voor in mijn  rol als voorzitter van de VNG. Rob van Tulder en Alexander Rinnooy Kan spreken de deelnemers toe, net als projectleider Eline Vermeer. Roep zelf de deelnemers aan de meeting op zich aan te sluiten bij de Gemeenten4GlobalGoals-campagne van de VNG. Heb ‘s middags samen met wethouder Bert van Alphen een (online) overleg met Milo Schoenmaker van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA).

Loop naar het Atrium van het Stadhuis. Maak kennis met Sandy Toet (medewerker Haags Informatiecentrum) die een speciaal bakje heeft gemaakt voor kinderen die bij mij hun tekeningen voor Sinterklaas willen inleveren. De bak begint al aardig vol te raken. Prima initiatief. Dat vindt gastheer ‘meneer Ben’ ook.

Zit in de collegekamer een extra vergadering van de lokale driehoek voor. Heb telefonisch overleg met minister Tamara van Ark (Medische Zorg en Sport). Bespreken de nijpende situatie in de zorg in verband met de coronacrisis. Loop richting de Humanity Hub aan Fluwelen Burgwal. Ben op uitnodiging van de Global Organization of People of Indian Origin aanwezig bij de festiviteiten aan de vooravond van het Divali-feest. Mag samen met de Indiase ambassadeur, H.E. Venu Rajamony, en voorzitter Prakash Jankipersad een diya (in de vorm van een grote gele kaars) ontsteken en houd een korte toespraak. Morgen vieren heel veel mensen in Den Haag Divali. Divali betekent een keten van lichtjes, is een van de belangrijkste Hindoefeesten en staat symbool voor de overwinning van het licht op de duisternis. Tijdens de bijeenkomst is er een digitale bijdrage te zien van Vijay Chauthaiwale (adviseur van premier Narendra Modi) en een traditionele Surinaamse dans. Krijg een Indische snack aangeboden en een diya voor thuis.

Loop terug en neem vanuit mijn werkkamer deel aan de UCLG World Council Meeting. Zit een deel van de vergadering voor. Bespreken de prioriteiten van UCLG voor de periode 2022-2028. Mijn ambtgenoten Ellen van Selm (Opsterland) en Rob Metz (Soest) maken ook deel uit van de Nederlandse delegatie. Fiets in de loop van de avond naar huis. Lange week zit er op.