Vrijdag 14 april

Ga zwemmen. Fiets naar huis. Vandaag is m’n kleindochter Florien één jaar geworden. Geweldig he? Ze is met haar ouders op vakantie (vandaag in Arrecife op Lanzarote) dus stuur langs digitale weg m’n gelukwensen. Probeer om negen uur via MS Teams een ingelaste bestuursvergadering van de VNG voor te zitten. De techniek laat me in de steek. Baal er enorm van. Het is niet anders. Kan gelukkig via Angela de Jong’s mobiele telefoon het tweede deel van de vergadering beluisteren. Tovenaar Chris komt langs om de – blijkbaar gisteravond veranderde – wachtwoorden te herstellen. Bel na afloop met algemeen directeur Leonard Geluk. Ben dan weer volledig op de hoogte.

Zit vanaf tien uur in het bestuurscentrum van de gemeente Pijnacker-Nootdorp de vergadering voor van het Algemeen Bestuur van onze veiligheidsregio. De vergadering verloopt in prettige sfeer. Zetten na afloop van de vergadering Hans van der Vet in de bloemen. Voor Hans is het de laatste vergadering van het Algemeen Bestuur die hij als lid van de veiligheidsdirectie bijwoont.

Brandweercommandant Esther Lieben spreekt hem toe. Ook in de veiligheidsregio gaan ze ‘onze’ Hans missen. Eet met de aanwezige ambtgenoten een broodje in de werkkamer van gastheer Björn Lugthart.

Fiets, aan het begin van de middag terug thuis, naar de Keizerstraat. Doe er een paar boodschappen. Bespreek via MS Teams met woordvoerder Robin en een aantal naaste medewerkers een paar actualiteiten die de komende weken spelen. Heb telefonisch overleg met raadsgriffier Lilianne Blankwaard, chef kabinet Eline en bestuursadviseur Maarten. Verricht leeswerk. Ambtgenoot Femke Halsema belt. Bel zelf met m’n moeder, met Onno Meerstadt en met m’n dochter. Laatstgenoemde vraagt me een foto te nemen van de bloemen van Sheila’s uitvaart die bij het Schevenings Vrouwtje zijn neergelegd. Fiets er aan het eind van de middag even heen. Neem een foto. Toeval bestaat niet, want als ik van plan ben op de fiets te stappen komen net Marten, Erika en Claudia (en Matilde in de kinderwagen) op de boulevard aangewandeld…

Wandel met de fiets aan de hand terug door de Keizerstraat. Maak op het terras buiten bij De Maatschappij een praatje met Marianne van den Berg (Studio Scheveningen) en Steven Roozenboom. Fris me thuis even op en ga aan het begin van de avond richting de Elandstraat. Bezoek er de buurt iftar in de open lucht van en bij de Albert Heijn XL. Het achterste parkeerdek is omgetoverd tot een gezellige dinerplek. Spreek samen met filiaalmanager Nathan Ririhena en districtsmanager Merlin Wetzels de 500 gasten toe.

Zet achter de schermen de chef vers, Soufiane Latrache, in het zonnetje.

Krijg bij vertrek van Reekash Doerga baklava mee voor thuis. Aardig.

Moet meteen door naar theater Diligentia aan het Lange Voorhout. Woon een deel bij van het lustrumconcert ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het Hofstads Jeugdorkest. Het is een van de oudste jeugdorkesten ter wereld. Het orkest is toegankelijk voor ieder kind, ongeacht het niveau. Voorzitter Kees Ritsema van Eck verwelkomt me en begeleidt me naar mijn plaats in de zaal. Maak kennis met componist Johan de Meij die speciaal voor dit lustrum uit de Verenigde Staten is overgekomen.

Het orkest dat vanavond speelt bestaat uit oud-leden en huidige leden. Marcel Geraeds is de dirigent. De kleindochter en achterkleindochter van oprichtster Tilly Talboom zijn aanwezig. Achterkleindochter Ginny krijgt de gouden knoop overhandigd; een eerbetoon aan haar overgrootoma. Geniet van de muziek die aan elkaar gepraat wordt door presentator en oud-dirigent Roland Kieft. Neem op het podium uit handen van de eindredacteur Theo Wentink het allereerste exemplaar van het 288 bladzijden tellende lustrumboek ‘Met muziek door het leven‘ in ontvangst. Spreek enkele dankwoorden uit. Complimenteer het orkest en wens de vereniging een mooie tweede eeuw toe.