Vrijdag 14 juni

Max Health Club is mijn eerste bestemming. Het is oppasochtend. Stap in alle vroegte in de tram (lijn 1), stap bij het Vredespaleis over op bus 24. Daarna eerst met een intercity naar Utrecht CS, een sprinter brengt me ten slotte naar Houten. M’n dochter en m’n twee kleindochters halen me op. Gezellig. Drinken een kopje koffie bij Barista Cafe op het plein aan het Rond. Wandelen richting huis. Jolein (de jongste) moet naar bed. Ik wandel door met Florien (inmiddels twee). Ieder bloemetje wordt bekeken en/of geplukt. Iedere boomstronk beklommen. Zij duwt mijn schommel. Spelen verstoppertje rond een afvalbak. Kortom, grote pret. Eten rond het middaguur een broodje (“Opa appelstroop, opa (pinda)kaas?”).

Ga met de trein terug naar Den Haag. Zwaai onderweg naar rechtbankpresident Robine de Lange en de president van het Hof Marieke Koek (“Zo, incognito?”).

Neem, in de loop van de middag terug thuis, via MS Teams deel aan een extra vergadering van het dagelijks bestuur van de MRDH. Berenschot presenteert de uitkomsten van het eerste deel van de evaluatie van de metropoolregio. Ambtgenoot Ahmed Aboutaleb zit de vergadering voor. Vraag aandacht voor zorgvuldigheid bij het betrekken van de adviescommissies bij het werk van de MRDH zodat de gemeenteraden goed hun bijdragen kunnen leveren en voor het recente rapport van de Algemene Rekenkamer van de gemeente Den Haag. Praat uitvoerig telefonisch bij met raadsgriffier Lilianne Blankwaard.

Ontvang aan het begin van de avond in Xiringuitio aan het strand, samen met wethouders Saskia Bruines en Martijn Balster, een aantal relaties van de gemeente Den Haag. Spreek onze gasten kort toe. Wonen gezamenlijk een voorstelling bij van Festival Classique. Dit jaar geen strandopera maar een optreden van het Matangi Quartet dat samen met Carel Kraayenhof muziek brengt van Ennio Morricone. We boffen met het weer. De muziek in combinatie met het strand en de zee zorgt voor een bijzondere voorstelling. Deel een video op Instagram. Maak na afloop kennis met de leden van het kwartet en met Carel. Ze zijn allemaal van jongs af aan met muziek bezig.

Zien, terug thuis, het staartje van de openingswedstrijd van het EK voetbal. Gastland Duitsland wint met 5-1 van Schotland. Say no more.