Vrijdag 25 maart

Fiets in alle vroegte richting het zwembad. Trek m’n baantjes en fiets terug. Zit, via de digitale weg, het dagelijks bestuur van de MRDH voor. Ben vervolgens bij Strandslag 12 bij Duindorp, waar Claartje, Kirsten, Floyd, Sjoerd en Ton van de organisatie en  Crossmark Pictures al klaar staan, mét het gele Invictus Games bankje, om een filmpje op te nemen voor de openingsceremonie van het internationale sportevenement voor veteranen, dat in april plaatsvindt. Mag in dit filmpje, als burgemeester van de stad en gastheer van de games, iedereen welkom heten in Den Haag.  

Vanaf twaalf uur begint ten kantore van de VNG in de Willemshof de heidag van het VNG-bestuur.

We hebben veel te bespreken. Doen dat in goede en collegiale sfeer. Neem rond half zes afscheid van de collega’s. Ga aansluitend richting de Korte Vijverberg. Draag op uitnodiging van David de Haan bij aan de opening van de expositie ‘Let’s meet’ met werk van hemzelf en twee bevriende beeldend kunstenaars Sandra Minten en Bibi-Joan. In het dagelijks leven werkt David als ‘IT-tovenaar’ bij de gemeente. Spreek de kunstenaars en de genodigden kort toe en bekijk samen met de drie makers hun werken. Ben onder de indruk.

Neem afscheid en wandel naar buiten. Loop op verzoek van Marlies van der Stolk richting de fototentoonstelling Tattoo Talks die langs de Hofvijver staat. Op de borden zijn de Haagse ambassadeurs voor de Invictus Games te zien die hun persoonlijke verhaal vertellen over één van hun tatoeages. Voor veel veteranen hebben tatoeages een emotionele betekenis. Via de fototentoonstelling worden de verhalen gedeeld met het grote publiek.

Meteen door naar de Binckhorstlaan. Tegenover de plek waar op dit moment het voormalige hoofdkwartier van de Koninklijke Luchtmacht wordt afgebroken waar ik ooit m’n militaire dienstplicht vervulde.

Ontmoet daar de ondernemers Gijs en Kurt. In hun vrije tijd helpen ze dak-en thuislozen in Den Haag. Ze nodigden mij uit om samen met hen een ronde te doen langs een aantal locaties. Aldus geschiedt. Bezoeken in een busje van het Leger des Heils allerlei plekken in de stad. Maken een praatje met dak- en thuislozen die ze bijna allemaal bij naam kennen. Kurt en Gijs voorzien de daklozen van eten, drinken en warme sokken. Hartverwarmend. Later op de avond belt wethouder Robert van Asten.