Vrijdag 25 november

Zit vanaf negen uur sharp in de collegekamer de vergadering voor van het dagelijks bestuur van de veiligheidsregio Haaglanden. Praat via MS Teams bij met good old Wienke Bodewes. Bel met wethouder Mariëlle Vavier. Samen met enkele tientallen medewerkers ga ik beneden in de hal van het Stadhuis op de foto ten behoeve van een nieuwjaarsgroet. Ook buiten worden enkele plaatjes geschoten. Lisette en Valerie zorgen voor een geolied verloop.

Draag in de loop van de ochtend bij The Hague Tech aan de Wilhelmina van Pruisenweg op verzoek van Olga Wielders (‘Mijn zoontje heet Tom’) bij aan de countdown voor de Hackathon for Good editie 2022.

Branco van Loon (Economische Zaken) doet me in- en uitgeleide. Spreek de aanwezigen kort toe, waarna ik met een druk op een knalrode knop de officiële opening verricht. De deelnemers hebben er zin in. Eervol. Praat aan het eind van de ochtend, terug op het Stadhuis, samen met wethouder Hilbert Bredemeijer bij met goede bekende Marien van der Meer die al weer enige tijd werkzaam is als lid van het College van Bestuur van de TU Delft.

Bijna de gehele middag staat vervolgens in het teken van het voorzitten van de bestuursvergadering van de VNG. Werk vanuit de werkkamer van Leonard Geluk een volle agenda af in een drukke periode voor de vereniging. Zie aan het eind van de middag flarden van de voetbalinterland Nederland-Ecuador (1-1). Ben niet onder de indruk van het Nederlands team. Wie weet wordt het beter … Bel in de rust met m’n moeder in Edam.

Eindig deze vrijdag met een bezoek aan Kwieksport aan de Bentelostraat in – alweer – Morgenstond. Draag bij aan de opening van de jubileumtentoonstelling van Vogelvereniging Luscinia. De vereniging bestaat dit jaar 125 jaar. Normaal is de vereniging te vinden in buurtcentrum Morgenstond aan het Eeldepad maar vanwege een verbouwing is de vereniging uitgeweken naar Kwieksport. Voorzitter Wim Stoop en zijn vrouw én secretaris Gea Stoop, oud-voorzitter Franz Poortier en zijn vrouw Jopie (zij is penningmeester) begroeten mij bij binnenkomst. Na enkele openingswoorden is aan mij de eer prijzen uit te reiken aan drie superkampioenen in de categorieën Kanaries (E. Wensveen), Tropen (F. Meurer) en Parkieten (C. Dierckxsens). Ook Luscinia-beschermheer Jan Louwman en zijn vrouw Hanneke zijn aanwezig bij de jubileumbijeenkomst. Een vrolijk samenzijn. Leuk om aan te mogen bijdragen. Neem na afloop buiten, op verzoek van Dennis Simonis van het seniorenjournaal, een boodschap op in verband met de komende feestdagen.