Vrijdag 31 maart

Korte nacht. Ga toch zwemmen. Fiets daartoe heen en weer naar de Blinkerd. Begin op kantoor om negen uur met het voorzitten van de vergadering van het Dagelijks Bestuur van de Veiligheidsregio Haaglanden (VRH). Heet even na tienen de gemeenteraads- en commissieleden van de gemeente Dordrecht welkom in onze raadzaal.

Zij beginnen vandaag hun jaarlijkse retraite in Den Haag. Het nieuwe vergadermodel waarmee de Dordtse gemeenteraad wil gaan werken zal worden besproken en er zal gelegenheid zijn voor informele ontmoeting. Vanmiddag bezoekt de gemeenteraad de Eerste Kamer. Beantwoord een aantal vragen. Krijg na afloop het boek ‘De gedroomde collectie. Verzameld voor Dordrecht 2001-2022‘ cadeau uit handen van ambtgenoot Wouter Kolff. De raadsgriffiers Lilianne Blankwaard en haar collega uit Dordrecht Anneloes Wepster zien er vrolijk op toe dat alles goed verloopt, net als goede bekende en nu dagvoorzitter Jasper Loots. Praat in de collegekamer in aanwezigheid van twee gasten bij met Liesbeth van der Heide en Tristan Ober van de directie Veiligheid.

Ontvang wethouder Susanne Schilderman (Utrecht). Wisselen ervaringen uit.

Op 15 november 2022 tijdens een benefietbijeenkomst van het Fonds Gehandicaptensport in het Louwman Museum won Dianne Vugts een lunch met mij. Vandaag is het zover. Ontvang haar op mijn werkkamer samen met Nike Boor, directeur Fonds Gehandicaptensport, en lector Technologie voor Inclusief Bewegen en Sport in Den Haag: Monique Berger.

Dianne heeft een indrukwekkend verhaal te vertellen. Zij is fanatiek sporter maar helaas door een ongelukkige val gehandicapt geraakt. Mooi om te zien hoe positief en sportief zij in het leven staat. Fonds Gehandicaptensport ondersteunt sportorganisaties zodat iedereen met een handicap de mogelijkheid krijgt om te sporten. Gezellige ontmoeting.

Bezoek in de loop van de middag Swaenesteyn aan de Nieuwendamlaan in de wijk Leyenburg (Escamp) om de 100-jarige Joa H√ľner-Elffers te groeten. Wens haar van harte geluk met haar verjaardag. De geboren Zandvoortse kwam in 1947 in Den Haag wonen. Haar (overleden) echtgenoot Wim werkte jarenlang bij de afdeling planning van de Plantsoenendienst en samen waren ze actief in en rond de Regentessekerk. Maak kennis met dochter Marja en beide zoons Paul en Eric. Zij bekommeren zich allercharmantst om hun moeder en snijden een prachtige taart aan.

Meteen door naar Hellevoetsluis. Het is druk onderweg. Bel met m’n moeder en met Christel Mourik, algemeen directeur van onze metropoolregio. Woon in het Stadhuis van de gemeente Voorne aan Zee aan de Oostzanddijk in de raadzaal een deel van de vergadering bij van het Algemeen Bestuur van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH). Groet gastheer-ambtgenoot Peter Rehwinkel. Bespreken onder anderen de stand van zaken rond de strategische agenda. Neem de gelegenheid om de zienswijze van de Haagse gemeenteraad onder de aandacht te brengen. De omgeving is fraai. Zie een molen en een enorm kanon bij de ingang.

Race door naar Utrecht. Gebruik het avondeten met een aantal voormalig naaste medewerkers in Brass aan het Janskerkhof. Iedereen is in goeden doen. Net als de uitbaters Maartje en Sidney. Ze hebben het prima voor elkaar. Hoor onderweg over ADO Den Haag-Telstar (3-1). Mooi resultaat.