Vrijdag 5 juli

Mijn eerste afspraak na de zwembeurt aan de Klatteweg (en na het kijken naar Election night op BBC 1) is een overleg via MS Teams met Camilla van Kooten (kabinetszaken), bestuursadviseur Maarten Beks en Peter Kievoet, Rob Schuurmans en Martin Born van de directie Internationaal. Kijken onder andere terug op de dienstreis naar Kyiv. De gehele ochtend staat vervolgens in het teken van een vergadering van het Algemeen Bestuur van de Veiligheidsregio Haaglanden (VRH). Plaats van handeling is het fraaie stadhuis van Rijswijk aan de Generaal Spoorlaan. Groet bij aankomst ambtgenoten Michel Bezuijen (Zoetermeer) en Bouke Arens (Westland).

Gastvrouw en ambtgenoot Huri Sahin vertelt met enthousiasme over het stadhuis. We vergaderen in de raadzaal.

“Deze zaal fungeert ook als theaterzaal”, aldus de burgemeester. Eten na afloop een broodje op Huri’s werkkamer. Geniet van het uitzicht.

Gaan na afloop in de bibliotheek met z’n allen op de foto.

Krijgen de vuistdikke publicatie ‘De veerkracht van Nederland’ van het Nederlands Instituut Publieke Veiligheid (NIPV) mee voor thuis.

Haast me aan het begin van de middag naar de Rotterdamse Westersingel voor de vergadering van het Algemeen Bestuur van de metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH). Zit in de Hans Horlingszaal ook deze vergadering voor.

Bel tussen de bedrijven door met medewerkers Annelou en Sjoerd (beiden van communicatie) en met politiechef Karin Krukkert.

Fris me, aan het eind van de middag terug thuis, even op. Draag aan het begin van de avond bij aan de opening van het festival de Parade. Fiets daartoe naar de ingang aan de Kapelweg in het Westbroekpark. Ben al vele jaren een enorme fan. Goede bekenden John de Weerd (programmeur van het festival), Anneka O’Brien en Ray van Santen leiden me rond. Groet onderweg Nicole van Vessem. Het Haagse breakcollectief Heavy Hitters verzorgt de openingsact (‘Common Enemy’). Maak na afloop kennis met de vier mannen.

Woon in theater ‘de reizende schouwburg’ de voorstelling van Conny Janssen Danst/Martha & Kim (‘Another moment Ago’) bij.

Gebruik het avondeten – onder anderen – samen met Terts en Jet Brinkoff (“Wij wonen in Warder”).

Spreek na afloop aan hun tafel met de bouwers van de Parade. Vaklui.

Fiets in de regen naar huis.