Vrijdag 6 mei

Het is nog steeds mistig vanochtend vroeg. Fiets heen en weer naar het zwembad. Bereid Simone een verjaardagsontbijtje. Praat in de loop van de ochtend in Boonoonoonoo’s bij met een oud-medewerker. Fiets via de Keizerstraat voor een paar boodschappen en via de Prins Willemstraat voor een bosje bloemen bij Steven van The Flower Kitchen terug naar huis.

Heb aan het begin van de middag via MS Teams overleg met Mohamed Boudra, voormalig president van de wereldvereniging van gemeenten UCLG en daarna met Jean-Pierre Elong Mbassi, secretaris-generaal van UCLG Africa. Ben tijdens beide overleggen vergezeld door beleidsadviseur Jessie Post.

Draag in de loop van de middag met een toespraak en met het drukken op een rode knop bij aan de officiële opening – gepresenteerd door Jeroen Post – van de Noordboulevard op Scheveningen.

 

Op een paar details na is de Noordboulevard nu helemaal klaar. De boulevard is langer en breder geworden. De vorm buigt mee met de duinenrij. Een helling met helmgras en vier brede trappen verbinden strand en boulevard. Een herschikking van de strandpaviljoens geeft meer zicht op strand en zee. Geweldige mijlpaal van De Kust Gezond, het programma waarmee wij als gemeente de hele kuststrook aanpakken: van Scheveningen Bad tot en met Kijkduin. Dat kan niet zonder de durf, betrokkenheid en creativiteit van ondernemers en investeerders. Zoals Niek en Nancy Hommerson, Won Yip en Marc Jitta (Heineken). Heb bewondering voor hun doorzettingsvermogen na twee moeilijke coronajaren. Het resultaat is ernaar: sleetsheid heeft plaatsgemaakt voor nieuwe allure. Mede dankzij hun initiatief beleeft een van de populairste badplaatsen van de Noordzeekust een tweede jeugd. Voor de Scheveningers, de Hagenaars en Hagenezen van nu en morgen, voor bezoekers uit binnen- en buitenland. Hier aan de Noordboulevard is niet alleen de openbare ruimte aangepakt. Samen met Hommerson Vastgoed is een plan gemaakt voor de hele omgeving. Oude winkels zijn gesloopt, een grote ondergrondse parkeergarage is gerealiseerd. Er zijn nieuwe kiosken en een nieuw winkel- en horecagebouw heeft een foodhall gekregen. Aan dit strand kun je gratis zonnen en zwemmen, aan deze boulevard kun je een ijsje eten of chic dineren. Hier is plaats voor iedereen die ook anderen de ruimte laat. Iedereen die hieraan heeft bijgedragen, mag trots zijn. Maak ter gelegenheid van de officiële opening, muzikaal omlijst door Samantha Steenwijk, een ronde langs alle aanwezige ondernemers. Wens ze veel succes met hun zaak in deze nieuwe omgeving. Jolanda en Jade de Munck en mede-investeerder Joey Hu leiden mij rond langs de kiosken, alle zaken in de foodhall en alle nieuwe restaurants. Er valt heel veel te genieten aan de Noordboulevard. Neem afscheid van Jolanda, Joey en Jade.

Fris me, terug thuis, even op. Fiets aan het eind van de middag richting De Waterreus aan de Strandweg. Gebruiken het avondeten met vrienden van Simone uit Arnhem. Gezellig. Fietsen naar huis na een mooie zonnige vrijdag.