Woensdag 10 januari

De stevige wind maakt het nog kouder dan eergisteren en gisteren als ik samen met aantal andere vroege vogels braaf buiten sta te wachten om bij een zwembad aan de Klatteweg in alle vroegte te worden binnengelaten. Begin daarna vanuit huis met het voorzitten van een ingelaste vergadering van de driehoek. Vergaderen via MS Teams. Voor het overige staat een groot deel van de ochtend in het teken van de voorbereiding van de vergadering van de raadscommissie Bestuur.

Wandel ’s middags vanuit mijn werkkamer naar de raadzaal voor de commissievergadering. Het lukt vandaag – het is twee keer eerder hoewel geagendeerd niet gelukt – het initiatiefvoorstel van Hart voor Den Haag (‘Dienstreizen in Dienst van de Stad’) te bespreken. Initiatiefnemer Ralf Sluis licht het voorstel toe, beantwoord samen met hem een aantal vragen. Wordt vervolgd. Bel aan het eind van de middag met m’n broer Koos en met good old Christien Spoorenberg-Van Beers uit Edam. De zorg voor en van m’n moeder is het thema.

Bezoek ’s avonds aan het Mandelaplein het gelijknamige buurthuis in Transvaal. Hier komen vanavond de vrijwilligers van de buurtpreventieteams, de jongerenwerkers en medewerkers van de politie bij elkaar die bij de jaarwisseling heldenwerk hebben verzet om het vrolijk en veilig te houden. Bedank de aanwezigen voor hun enorme inzet. Ze krijgen voor hun teams een aardigheidje, welverdiend na een inspannende jaarwisseling. Monique (stadsdeel Centrum) loopt de tafels langs voor de evaluatie.

Groet Saïd van de beroemde boksschool Bettah Boxing Gym. Spreek onder anderen met de vertegenwoordigers van de stichting Erzurum. Ze doen al 15 jaar ronden door de buurt. Kijken nu samen met de politie naar welke lessen ze kunnen delen. Steek Mohamed een hart onder de riem. Zijn werkbus is in brand gestoken tijdens de jaarwisseling. Vreselijk. Inmiddels zorgen weer andere vrijwilligers vanavond voor een maaltijd. De moeder van Abdelsalam maakte Harira soep, nasi met kip en salade. Top. De veiligheidsregisseurs Charmaine en Dagmar zijn van de partij evenals directeur Veiligheid Herke. Prima bijeenkomst. Haast me naar huis in verband met een ingelaste extra vergadering van de driehoek. Simone is er even om wat spulletjes op te halen. Dit in verband met de voorbereidingen van de uitvaart van haar moeder volgende week dinsdag.