Woensdag 19 oktober

Van zwemmen en wandelen moet ik helaas af zien. M’n linkerknie doet nog steeds behoorlijk pijn. Praat, onderweg naar het Stadhuis, om half negen via MS Teams bij met raadsgriffier Lilianne Blankwaard en gemeentesecretaris Ilma Merx. Heb vanuit mijn werkkamer op het Stadhuis vervolgens voor een onderzoek van de TU Illmenau  een gesprek met junior-onderzoeker Daan van Kammen. Doe ook dat via MS Teams. Kijken samen terug op de crisiscommunicatie tijdens de coronaperiode van alle gemeenten en die van Utrecht en Den Haag in het bijzonder. Aardig gesprek. Praat op mijn werkkamer bij met Carla Slotema, directeur van de gemeentelijke Accountantsdienst.  Doe datzelfde met ambtgenoot Astrid Nienhuis (Heemstede). Sympathieke ambtgenoot.

Ontvang aan het eind van de ochtend in de collegekamer samen met chef kabinet Eline en Wim (directie Internationaal) Dominique Kuhling en Hans Akerboom van de directie Protocol en Gastlandzaken van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Spreken over een aantal actuele dossiers. Maak (nader) kennis met Elsevierjournalist Carla Joosten. Carla testte positief op corona, daarom spreken we via het scherm. Ken de zeer betrokken Haagse al enige tijd. Spreken over de stad, de politiek en de stand van de journalistiek. Bereid het komende Prinses van Oranjeconcert (digitaal) voor met de plv. kapelmeester en de assistent-dirigent van de Koninklijke Mariniers Kapel Ghislain Bellefroid. Het Prinses van Oranje concert vindt op 8 december plaats in de Koninklijke Schouwburg.

De Haagse zanger John Medley wipt aan. Krijg van hem een fraaie ingelijste foto kado als dank voor mijn bijdrage aan een videoclip eerder dit jaar. John is vergezeld door Brigritte Bosman van de stichting Bribos. Ze vertelt er met enthousiasme over (‘Verwen-momentjes verzorgen voor kankerpatiënten’). Bereid met directeur veiligheid Hans van der Vet en brandweercommandant Esther Lieben de bijeenkomst voor van het bestuur van onze veiligheidsregio die aanstaande vrijdagmiddag in Zoetermeer plaatsvindt.

Bezoek tussen de bedrijven door mijn huisarts aan de President Kennedylaan. Kijkt naar mijn knie en zet een griepprik. Haal ontstekingsremmers bij de apotheek ter plekke.

Ga vervolgens naar de Amerikaanse residentie aan de Tobias Asserlaan. Woon de ontvangst (‘Vin d’Honneur’) bij ter gelegenheid van de aanbieding van de geloofsbrieven (eerder vandaag) van de nieuwe Amerikaanse ambassadeur H.E. Shefali Razdan Duggal.  Ze maakt een betrokken en enthousiaste indruk. Wens haar alle goeds. Maak ook kennis met de nieuwe Franse ambassadeur Z.E. François Alabrune en met Yvette van Eechoud (directeur Westelijk Halfrond op het ministerie van Buitenlandse Zaken).

Haast me naar Brasserie Berlage aan de President Kennedylaan. Daar is zojuist de algemene ledenvergadering afgelopen van de Huurdersvereniging Staedion (HVS). Bij de brasserie doet Erwin Steemers (bewonersparticipatie Staedion) me via de keuken in- en uitgeleide. Reik namens Z.M. de Koning de versierselen uit die behoren bij een Koninklijke onderscheiding aan Ruud Klein. Ruud is al jarenlang als vrijwilliger actief bij de huurdersvereniging betrokken.

Ga aan het eind van de middag naar ‘de Landman‘ aan de Denneweg. Protocol-medewerker Kevin Verbaas neemt afscheid. Kevin gaat aan de slag op het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Was altijd prettig samenwerken met ‘Kev’, maar gun hem de ‘scenery-change’ van harte.

Ben om half zeven bij een van de oudste café’s van Den Haag,  De Kleine Witte aan de Malle Molen. Maak er samen met raadsgriffier Lilianne Blankwaard tijdens het avondeten (nader) kennis met een aantal (nieuwe) gemeenteraadsleden. Deze keer nemen Peter Mekers, Lotte van Basten-Batenburg, Alexander Roep, Minke Hofstra, Maarten de Vuyst, Vincent Thepass, Mairan Sewtahal, Ismet Bingöl en Kavish Partiman deel. De ontmoeting verloopt in positieve sfeer. Ondertussen worden we gastvrij ontvangen door de eigenaren Claudia en Patrick en hun medewerkers.

Eindig de dag in de Koninklijke Schouwburg. Kabinetschef Eline vergezelt me. Woon in het zoldertheater Paradijs op uitnodiging van Yvonne Keuls de voorstelling bij die zij maakte over haar boek Gemmetje Victoria. Aangrijpend verhaal. Max Douw begeleidt Yvonne met mooie teksten op de piano. Begroet in een korte informele nazit Wieteke van Dort en haar echtgenoot Theo. Een latertje.