Woensdag 20 december

Ga zwemmen. Fiets aansluitend vanaf huis naar het Stadhuis. Begin op kantoor met een overleg via MS Teams met Pieter Jeroense van VNG International en Marieke van Schijndel en Charlotte Holtermans van het VFonds. Bespreken de mogelijkheden om in het kader van ‘125 jaar Vrede en Recht’ met elkaar samen te werken. Bel uitgebreid met m’n dochter in Houten. De berichten over de fysieke situatie van (O)ma zijn niet onverdeeld gunstig. Neem om half tien op uitnodiging van Myra Koomen op de entresol een petitie in ontvangst van de federatie van Eritrese Gemeenschappen in Nederland. Namens de federatie vragen Rita, Mezeker, Martha, Abraham, Johanna en Kiflai in hun petitie aandacht voor de veiligheid van bijeenkomsten.

Fotograaf Frank Jansen zet op de entresol de leden van het presidium van de gemeenteraad op de foto. Loop richting de raadzaal.

Aldaar zet Frank de gehele gemeenteraad op de foto. Raadsvoorlichter Lies Roest treedt op als dompteur.

Om tien uur begint de begrotingsraad. Bespreken de begroting voor de komende vier jaar.

Zit de vergadering afwisselend met plv. voorzitter Dennis Groenewold voor. De afgesproken eindtijd (middernacht) wordt niet gehaald, uiteindelijk zijn de stemmingen rond één uur afgerond. Weet dat ADO eerder vanavond thuis het bekerduel tegen Sparta met 2-0 heeft gewonnen. Knap. Fiets tegen twee uur naar huis. Lig rond drie uur in bed. Een latertje.

Woonde tussen de bedrijven door eerder vanavond rond half zes in de stromende regen de lancering bij van het kunstwerk Stille Strijd op de Koekamp. Het kunstwerk staat symbool voor jongeren die te kampen hebben met depressies. Depressies die soms resulteren in zelfdoding. Het werk heeft tot doel het gesprek daarover op gang te brengen. Ontmoet kunstenaar Saskia Stolz en bestuurder van 113 Monique Kavelaar. Goed dat er aandacht is voor dit onderwerp. Het fraaie kunstwerk stond al in meerdere steden. Spreek de aanwezigen toe. Zanger Dany zingt ‘Ik ben jij’, speciaal geschreven in samenwerking met 113. Indrukwekkend samenzijn.

Krijg een miniatuur van het kunstwerk ten geschenke. Zet het in de raadzaal voor de plek waar ik zit.