Woensdag 22 mei

Ga zwemmen. Merk, als ik terug thuis uit de douche stap, uit enig lawaai buiten dat de schilders terug zijn om hun werkzaamheden vandaag (en zo mogelijk morgen) af te ronden. Ze zijn met z’n drieën: Wesley vergezelt vandaag André en Maikel. Begin om negen uur vanuit huis met een overleg via MS Teams met de ambtgenoten uit de G4. We zijn compleet vandaag. Ahmed Aboutaleb begeleidt ons charmant door de agendapunten. Bel na afloop met Ahmed voor een bilateraal overleg.

Woon in de loop van de ochtend op uitnodiging van Mike Klein, coördinator van de beroepspraktijkvorming (bpv) een bijeenkomst bij in het ROC Mondriaan aan de Helenastraat. Mike is gastheer voor organisaties die stageplaatsen organiseren voor de opleiding Orde en Veiligheid. Vertegenwoordigers van onder andere meerdere gemeenten en de HTM zijn bij elkaar om de kip-ei-discussie te doorbreken over hoe personeelstekort leidt tot minder beschikbare stageplaatsen en daardoor het personeelstekort misschien nog wel groter wordt.

Draag bij met een toespraak. Directeur Birgül Tiryaki houdt een vurig pleidooi voor meer stageplaatsen omdat leerlingen juist in de praktijk het vak leren. Mooi dat Mike Klein deze groep bij elkaar heeft gekregen en roep op tot het zoeken van creatieve oplossingen.

Buurtcentrum De Mussen aan de Hoefkade is mijn volgende bestemming. Reik op uitnodiging van Marian van Kleinwee onder het motto ‘Een moment van erkenning’ aan een aantal dames een Stadsspeld uit. Tweeëntwintig vrouwen zijn al jarenlang actief bij de Schilderswijk Moeders. Als echte moeders zetten zij zich in voor mensen die de weg naar hulp niet weten te vinden. Tien van hen zijn vanaf het begin – sinds tien jaar – actief. Negen krijgen voor hun inspanningen een Stadsspeld. Een van deze tien moeders ontving eerder al een stadsspeld. Zij krijgt daarom een speciaal voor haar ontworpen speld van de organisatie. Overhandig aan alle andere dames een oorkonde.

Moet meteen door naar het Oude Stadhuis. Ontvang alle inkomende ambassadeurs kort na aankomst in Nederland voor een lunch. Maak deze keer (nader) kennis met de nieuwe ambassadeurs van Maleisië, Slowakije, Burundi, Thailand, Malta, Hongarije en Letland. Spreken onder andere over de eerste ervaringen in Nederland in het algemeen en in Den Haag in het bijzonder.

Haast me terug naar het Stadhuis. Beantwoord in de raadzaal een rondvraag in de vergadering van de raadscommissie Bestuur.

Terug in mijn werkkamer komt videograaf Rohit langs voor het opnemen van een videoboodschap. Doe dit op verzoek van Sjaak Bral die betrokken is bij de stichting Een Beeld voor Paul ter nagedachtenis van Paul van Vliet. Maak in de loop van de middag (nader) kennis met voormalig wethouder Karsten Klein. Karsten is de nieuwe voorzitter van de KNRM Scheveningen. Bernadette van der Wal – voormalig bestuursadviseur, maar nu in haar rol als bestuurslid van de KNRM Scheveningen – vergezelt Karsten. Bespreken een aantal actuele ontwikkelingen en het werk van de KNRM.

Gebruik het avondeten – relatief vroeg – samen met oud-collega Udo van Huis uit Ouder-Amstel op het terras van Boonoonoonoos aan de Strandweg. Zijn even na zessen in het Bingoal Stadion. Daar speelt ADO de eerste halve finale van de play-offs tegen Excelsior.

De wedstrijd eindigt helaas in een 1-2 overwinning voor Excelsior. Bij de uitwedstrijd moet het voor ADO nu zaterdag gebeuren. We zullen zien. Neem afscheid van Udo en chef kabinet Eline en duik, terug thuis, in de stukken voor morgen.