Woensdag 29 november

Het is wit – hagelstenen – op de terugweg vanuit het zwembad. Begeef me rond kwart over negen richting de middelbare school (‘secondary school’) van de Europese School (ESH) aan de Oostduinlaan. Was in juni te gast bij een speciale bijeenkomst ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van de ESH. Die vond plaats bij de basisschool (‘primary school’) aan de Houtrustweg. Bezoek nu de andere locatie. De relatief nieuwe locatie (geopend in 2021) telt circa 800 leerlingen, wiens ouder of ouders bij Europese agentschappen zoals Europol en Eurojust werken. Word bij de ingang van het monumentale pand (ooit was hier het Aloysius college gevestigd) allerhartelijkst begroet door Arjan Kastelein (voorzitter Rijnlands Lyceum), Wouter Abrahamse (hoofd ESH), Juliet Palmer (hoofd Secondary School ESH) en Gerko Visee (The Hague International Centre). Camilla van Kooten (kabinetszaken) begeleidt me. De rondleiding die volgt leidt onder andere naar het theater (tevens de plek waar examens worden afgenomen), de gymzaal en één van de muzieklokalen. Geniet onderweg van het fraaie tegelwerk en de glas-in-loodramen. Praat in de docentenkamer in alle rust bij met Arjan en Wouter. Ontmoet ten slotte de leerlingen Romy Gossert, Alessandro Nilson, Lorelei Bieber Kovecs en Kate Ceple. Goed om hun ervaringen in Den Haag en Nederland te horen. Waardevol bezoek.

Bel met woordvoerder Robin en (bel terug) met m’n kapper in Amstelveen, Jan Bartels.

Zit, terug op het Stadhuis, in de collegekamer de vergadering voor van het dagelijks bestuur van de MRDH. Enkele collega’s sluiten online aan. Praat bij met Bart Ludwig (directie Veiligheid). Aan het begin van de middag wipt bestuursadviseur Bernadette aan met haar pasgeboren dochter Veerle. We hebben een cadeautje voor de kleine dame. Veerle is inmiddels drie maanden oud. Fijn om Bernadette in januari weer terug te zien op het Stadhuis. Helaas in een andere functie bij de directie Veiligheid.

Bespreek met de wethouders Mariëlle Vavier, Robert van Asten en Saskia Bruines de actualiteiten op internationaal vlak en komende evenementen. Wim Jansen en Peter Kievoet (beiden van de directie Internationaal) begeleiden ons tijdens het overleg in Mariëlles werkkamer.

Meteen door naar Sportcampus Zuiderpark aan de Droogleever Fortuynweg. Heb aldaar een ontmoeting met voormalig wielrenner Franck Perque. Franck werkt inmiddels bij de Amaury Sport Organisation (A.S.O.).

Hij is in Den Haag om de route van de Tour de France Femmes van volgend jaar in Den Haag te bespreken en te verkennen. Begroet ook Peter Korteling, Dimitri Bonthuis en (goede bekende) Ron Looij die bij de voorbereidingen zijn betrokken.

Maak aan het eind van de middag aan de Amsterdamse Donauweg (nader) kennis met de (nieuwe) hoofdredactie van de Telegraaf. Kamran Ullah en Esther Wemmers zijn met veel overtuiging aan hun avontuur begonnen.

Praat aansluitend in Silversant aan de Amstelveense Noorddammerlaan tijdens het avondeten bij met mijn voormalige naaste medewerkers Nel, Susan, Jeanette, Anouschka en Wim. Groet uitbater Selderijk jr. Begin onderweg terug aan de verse inhoud van de loodgieterstassen uit het Stadhuis.