Woensdag 31 mei

Trek aan de Klatteweg m’n zwembaantjes. Zit om half negen via MS Teams vanuit mijn werkkamer een ingelaste vergadering van de driehoek voor. Werk de rest van de ochtend thuis. Bereid me voor op de vergadering van de commissie Bestuur later vandaag.

Stap aan het eind van de ochtend op de fiets richting het Stadhuis. Neem op mijn werkkamer met Sabine van Pesch (communicatie) drie videoboodschappen op. Een daarvan is ter ere van al het werk dat ‘bomenman’ Leendert Koudstaal heeft gedaan voor het groen in onze stad. Zijn pensionering is aanstaande. Ben voorzitter van de jury die eind dit jaar de beste overheidsinnovatie van het jaar 2023 kiest. Doe in die hoedanigheid een oproep om voorbeelden van inspirerende overheidsinnovaties met de jury te delen. Richt mij ten slotte in een video in het Engels tot de circa 60 studenten die deze zomer deelnemen aan de International Cyber Security Summer School.

Loop rond half twee samen met woordvoerder Robin en bestuursadviseur Bernadette richting de raadzaal. Bespreek, tijdens een rondvraag van de fractie van Hart voor Den Haag, de inzet van de politie en het Openbaar Ministerie tijdens de blokkade van de A12 op 27 mei. Leg uit wat de overwegingen, dilemma’s en afwegingen waren afgelopen zaterdag. Wordt vervolgd. Heb op mijn werkkamer een korte nazit met een paar naaste medewerkers. Stap in de loop van middag op de fiets terug naar huis. Geniet een uurtje van de zon op mijn balkon. Heb via MS Teams een overleg met raadsgriffier Lilianne Blankwaard en raadslid Robert Barker.

Ben aan het begin van de avond terug op het Stadhuis. Draag op uitnodiging van Frits van Gaans in het Atrium bij aan de opening van de expositie ‘100 jaar Commissie Loosduinen‘.

Voorzitter Pjer Wijsman heet iedereen welkom. Krijg daarna het woord en verricht een officiële handeling door door een papieren wand heen te lopen. Honderd jaar geleden werden Loosduinen en Den Haag samengevoegd. In de eeuw die sindsdien is verstreken zijn verschillende generaties opgegroeid die Loosduinen niet anders kennen dan als een stadsdeel van Den Haag. De expositie is toepasselijk vormgegeven als een kas: een hommage aan de glastuinbouw die Loosduinen beroemd maakte. De expositie is een interessante combinatie van oude beelden en nieuw gemaakte foto’s van dezelfde plekken nu. En waar anders is deze tentoonstelling beter op zijn plek dan hier, in het hart van Den Haag in het Atrium, waar dagelijks veel mensen komen. Een aanrader voor liefhebbers.

Haast me aansluitend naar het stadsdeelkantoor van Laak aan het Slachthuisplein. Woon in de trouwzaal samen met de wethouders Anne Mulder, Kavita Parbhudayal en Mariëlle Vavier een bijeenkomst bij van de klankbordgroep actieplan voor Laak. Onder leiding van stadsdeeldirecteur Lawrence Eghosa bespreken we met een aantal zeer actieve bewoners het actieplan voor Laak. Goed om te horen dat de bewoners al een paar eerste resultaten zien in de buurt, maar er is nog genoeg te doen. Onze betrokkenheid en vooral die van een aantal gemotiveerde medewerkers wordt op prijs gesteld merken we. Krijg de nieuwste editie van Laak magazine mee voor thuis. Heb terug thuis nog van alles te doen. De inhoud van de loodgieterstassen vraagt aandacht en een telefonisch overleg met korpschef Henk van Essen ook. Morgen wordt bekend wie de opvolger is van politiechef Paul van Musscher.