Ochtendwandel in de wijk. Het is rustig onderweg. Kom één meneer tegen die zijn hondje uitlaat. Doet ie vaker rond dit tijdstip. We groeten vriendelijk. Het regent als ik inmiddels thuis ben. Haal in de loop van de ochtend mijn herhaalprik (tweede booster, ‘Moderna’) bij het Rode Kruisziekenhuis aan de Sportlaan. Is snel gepiept. Een voormalige huisarts met luide stem zet de prik ervaren. Bel met Simone en met mijn broer Koos.

Stap aan het eind van de ochtend op de fiets. Het is inmiddels droog. Af en toe breekt de zon door de wolken heen. Draag ter hoogte van strandtent Boonoonoos bij aan de opening van het buitenzwemseizoen op Scheveningen en Kijkduin met een korte toespraak en het hijsen van de rood-gele vlag (die de bewaakte badzone op het strand markeert) bij post 4 van de Haagse Vrijwillige Reddingsbrigade. Was hier vorig jaar zomer ook te gast tijdens de World Drowning Prevention Day. Groet een aantal bekenden van het handhavingsteam, de reddingsbrigade (Shane), politie (wijkagent Mike), brandweer (Mirjam en Michel), directie veiligheid (Anouk), de boulevardmanager Eite en stadsdeeldirecteur Loosduinen Mustapha el Boumeshouli. Rijd mee in een rood-geel strandautootje van de reddingsbrigade en (terug) in een wit strandautootje van Handhaving. Word geïnterviewd door kinderen uit de buurt (Buurtcentrum Kommunika) en krijg een polsbandje omgehangen. Mijn naam en telefoonnummer schrijven de kinderen er zorgvuldig op. Zo kan iedereen me vinden als er iets met mij zou gebeuren, net als met kleine kinderen als zij tijdens een stranddag in de drukte ‘kwijt’ raken . Leuk bezoek. Neem afscheid, groet uitbater Leo van de Griend en fiets huiswaarts. Heb de wind in de rug nu.

Vermaak me ’s middags met de inhoud van de tassen uit het Stadhuis en pleeg twee telefoontjes in verband met de politieke actualiteit. Ga aan het begin van de avond richting Pulchri Studio aan het Lange Voorhout. Neem op uitnodiging van voorzitter Marieta Reijerkerk en voormalig gemeenteraadslid Det Regts, deel aan het Grand Dîner des Arts. Het is een van de activiteiten ter ere van het 175-jarig bestaan van Pulchri Studio, de kunstenaarsvereniging en galerie voor hedendaagse kunst. Heb in de fraai gedecoreerde Mesdagzaal bij mij aan tafel 8 m’n ambtgenoten Femke Halsema (Amsterdam) en Ahmed Aboutaleb (Rotterdam) uitgenodigd (ambtgenoot Sharon Dijksma is verhinderd). Ook twee kunstzinnige iconen uit de vorige gemeenten die ik als burgemeester mocht dienen: Jan Verschoor uit Amstelveen en Jeroen Hermkens uit Utrecht zitten aan tafel. Tenslotte nodigde ik drie ‘museum-muzen’ uit, te weten Martine Gosselink, die met ‘haar’ Mauritshuis dit jaar ook een feestje te vieren heeft, Minke Schat van Panorama Mesdag en Tamara Peers van Muzee Scheveningen. Spreek de aanwezigen kort toe en feliciteer bestuur en leden van Pulchri met dit bijzondere jubileum, dat gelukkig gevierd kan worden met de uitbundigheid die daarbij past. Zie veel bekende gezichten, er is een veiling en er is muziek en zang. Onder anderen van Tess Merlot. Mooie avond voor een goed doel, aan elkaar gepraat door Ria Doolaard en op de gevoelige plaat gezet door Piet Gispen.