Zaterdag en zondag 10 en 11 februari

Ochtendwandel zaterdag in de wijk. Het laatste stuk van de Scheveningseweg wordt herstraat. Indrukwekkende klus. Stratenmaken, mooi vak.

Werk aan de stukken en teksten uit de volle loodgieterstassen. Bel uitvoerig met m’n dochter. Fiets ’s middags naar de Frederik Hendrikstraat. Doe er enkele boodschappen. Fiets terug via de haven. Doe daar ook een paar boodschappen. Twee flessen traditionele reine claude ranjasiroop bijvoorbeeld. Alleen daar te verkrijgen. Bereid het avondeten en zondag een ontbijtje met vers fruit.

Ochtendwandel zondag in de miezer. Beeldbel met kleindochter Florien in Houten. Verricht wat lees- en schrijfwerk. Beluister ondertussen via radio Den Haag FM de wedstrijd ADO-Den Bosch (3-0). Bezoek zondagmiddag samen met Freek (kabinetszaken) op uitnodiging van Said van Bettah Boxing Gym en Youssaf Bouyazdouzen van STION Welzijn een internationaal boks-bonanza in sportcomplex de Houtzagerij aan de Rubensstraat. Het is de negende keer dat Bettah Boxing Gym samen met haar partners een boksevenement organiseert in de Schilderswijk. Er zijn dit keer ook internationale deelnemers uit Duitsland, België en Marokko. Het evenement zet zich niet alleen op de kaart als sportieve aangelegenheid maar heeft ook als doel een positieve bijdrage te leveren in de Schilderswijk en verbinding tussen bewoners en gemeenschappen te creëren. Said begroet me buiten bij de voordeur, net als de ambassadeur van Marokko Z.E. Mohamed Basri. Said neemt ons mee naar de kamer van de officials. Ontmoet de scheidsrechters en juryleden van dienst. Sommigen hebben een verleden als bokser, anderen zijn al 30 jaar scheidsrechter bij bokswedstrijden. Lopen via de warming-up-ruimte, waar de boksers warmdraaien, naar de zaal waar de wedstrijden plaatsvinden. Groet meerdere vrijwilligers, er zijn er meer dan 20 actief bij de club en ze zijn al vanaf negen uur vanochtend aanwezig. Krijg van een paar dames achter de balie een kop koffie aangeboden. Spreek, na een korte introductie door Said en Ivo Stamps (secretaris commissie wedstrijden en evenementen van de Nederlandse Boksbond), de talrijke fans toe vanuit de boksring. Voor mij een première. Stond niet eerder in een boksring (het betreden ervan is overigens logistiek een uitdaging). Krijg na afloop een fraai aandenken uit handen van twee generaties Bettah – Said en zijn vader. Woon twee wedstrijden bij. ‘Helpers weg’ wordt er geroepen en de wedstrijd begint. Denk als er wordt gejuicht steeds “oh jee, dat moet pijn doen”. De eerste wedstrijd gaat tussen twee zwaargewichten, uit Nederland en Duitsland, waarbij Nederland (“Kom op Ger”) uit de rode hoek wint. Tijdens de tweede wedstrijd bokst een pupil van Said, Nicolette van de Water, uit de rode hoek. Mede dankzij de vele aanmoedigingen vanuit het publiek wint Nicolette met 3-0. Maak kennis met de vader en een broer (Ismael) van Said. Ismael was dertien jaar werkzaam bij de politie en is nu ondernemer in Rijswijk. Begroet de voorzitter van de Nederlandse Boksbond Len Huard en stadsdeeldirecteur Hassan El Houari.

Vermaak me, terug thuis, met nog wat leeswerk. Weekend voorbij.