Zaterdag en zondag 15 en 16 juli

Ochtendwandel in de wijk. Het is drukkend warm. M’n dochter is vandaag 31 jaar geworden (was er gisteren op bezoek). Verricht een paar huiselijke klussen, ruim op en werk aan de inhoud van de loodgieterstassen van het Stadhuis. Fiets naar de Badhuisstraat. Doe er een paar boodschappen. Zie in de loop van de middag flarden van de 14e etappe van de Tour de France. Het begint te regenen. Bezoek aan het eind van de middag samen met Simone een bijeenkomst van oud-wethouder Frits Huffnagel in het Sofitel Legend The Grand aan de Oudezijds Voorburgwal in Amsterdam. Zie vele goede bekenden. Ronnie Tober (78) zingt de jubilaris toe. Het repertoire valt in goede aarde.

Meteen aansluitend gaan we vanuit huis op de fiets – het is inmiddels droog – op werkbezoek bij de Parade in het Haagse Westbroekpark. Gaan bij de Wagenaarkade naar binnen. John de Weerd (programmeur van Theaterfestival de Parade) en zakelijk leider Ray van Santen vangen ons op. Wandelen over het festivalterrein.

Gebruiken een Italiaanse maaltijd, word bijgepraat over de toekomst van de Parade en alles wat er komt kijken bij de organisatie van het festival en genieten – na enig technisch oponthoud – in Teatro Cuatro van de voorstelling van Gavin-Viano: A Melody for Grown Ups. Een coming-of-age verhaal waarin Gavin-Viano deelt hoe hij de nieuwe fase genaamd volwassen zijn ervaart. Het is een Engelstalige concertperformance met vijf soulmuzikanten die piano, blaasinstrumenten en drums bespelen. Beleef als vanouds een leuke avond op de Parade.

Slaap zondag een beetje uit. Vermaak me in de privésfeer. Hoor in alle vroegte dat m’n dochter, haar partner en kleindochter Florien veilig op hun vakantiebestemming in Frankrijk zijn aangekomen. Dat is goed nieuws. M’n moeder belt. Gezellig. Fiets rond het middaguur heen en weer naar de pedicure in de Dibbetstraat.

Begeef me aan het eind van de middag richting Amsterdam. Draag op uitnodiging van Paul Mosterd (directie De Nieuwe Kerk) en Josephine van de Mortel (directie Louis Couperus Museum) in De Nieuwe Kerk bij aan de onthulling van een gedenksteen van Louis Couperus.

Vandaag is het de 100e sterfdag van Couperus. Richt net als Bas Heijne en Ellen Deckwitz enkele woorden tot de aanwezigen. De gedenksteen is ontworpen door vormgever Tessa van der Waals en krijgt een plek bij de andere schrijversstenen van onder andere Multatuli, Hella Haasse en Anton de Kom. Eervol en plechtig allemaal. Directeur Annabel Birnie doet me in- en uitgeleide. Iedereen kan vanaf morgen de gedenksteen in De Nieuwe Kerk bewonderen.