Zaterdag en zondag 19 en 20 maart

Slaap iets langer dan gewoonlijk. Zie van m’n ochtend wandeling af. Bereid Simone een ontbijtje. Heb telefonisch overleg met Arjan Brak (hoofd unit verkiezingen), woordvoerder Jan en wethouder Martijn Balster. Fiets in de loop van de ochtend samen met kabinetschef Eline naar Madurodam. Draag aldaar bij aan de opening van de landelijke dag van kinderburgemeesters, een initiatief van Willemijn Dupuis. Doe dat samen met Mila, lid van het college van burgemeester en wethouders van Madurodam (burgemeester HenriĆ«tte is verhinderd wegens de proefwerkweek). Spreek de 55 aanwezige kinderburgemeesters kort toe en heet ze hartelijk welkom in Den Haag. Behalve de kinderburgemeesters uit het hele land is vanuit het ministerie van OCW directeur-generaal Inge Vossenaar aanwezig (minister Dennis Wiersma heeft helaas afgezegd) op uitnodiging van kinderburgemeester Thirza uit Leeuwarden. In Leeuwarden vindt volgend jaar de bijeenkomst plaats. Begroet een aantal grote-mensen-burgemeesters en medewerkers jeugd (beleid/participatie). De stichting Muziekids zorgt voor vrolijke muzikale begeleiding van de bijeenkomst en Roeland Otten en Lennert Dorman zetten alles op de foto en de film. Krijg na afloop een exemplaar van het ‘werkboek van de kinderburgemeester – we doen het samen’ mee. Wat een aardig initiatief is dit. Neem afscheid en fiets naar huis.

De middag staat voor een groot deel in het teken van een bezoek aan tuincentrum Ockenburgh. Schaf wat nieuw groen aan voor in huis en op m’n balkons. Ga, terug thuis, meteen aan het werk met het potten en (ver)planten. Heb aan het eind van de middag via MS Teams een vergadering van de staf burgerzaken. Bespreken de actualiteit op weg naar de bijeenkomst van het Centraal Stembureau aanstaande maandagochtend. ’s Avonds belt m’n goede vriendin Ina Adema. Bel zelf met Nur Icar (lijsttrekker DENK).

Beleef zondag een rustige dag. Ochtendwandel in alle vroegte. Het wordt steeds lichter onderweg. En het is voorjaar.

Lees de stukken voor de komende week. Anja de Bruijn (politie) belt in verband met de actualiteit. Wandel s’ middags over de boulevard. Bel ’s avonds met Leonard Geluk (VNG) en met m’n ouders.