Zaterdag en zondag 21 en 22 mei

Ochtendwandel in de wijk. Heb mijn agenda omgegooid (ook het straatfeest van Roos, Ria en Sylvia kan ik helaas niet bijwonen). Bijna de hele zaterdag staat in het teken van een bezoek aan Edam. Bespreek met m’n broer Koos en m’n ouders de consequenties van het ziektebeeld van m’n vader. Doen dat deels in aanwezigheid van de notaris. Het zijn gesprekken die je eigenlijk niet wilt voeren. En toch is het goed dat we het doen. Emotievol, intens en verdrietig. Ga via Haarlem – ben samen met Simone bij zusje Laura en haar twee kinderen – terug naar Den Haag. Zie dat ADO Den Haag ook uit bij FC Eindhoven met 1-2 heeft gewonnen. Door naar de finale dus van de play-offs. Chapeau.

Geen rustige zondag vandaag. Maak in alle vroegte een wandeling. Heb om half negen een ingelast overleg via MS Teams met een aantal naaste medewerkers. Stap dan op de fiets richting het Regentessekwartier voor een bezoek aan m’n pedicure. Zit aan het begin van de middag via MS Teams een extra vergadering van het college van B&W voor. Kleed me om en ga richting het Harstenhoekplein, de tramremise op Scheveningen. Zet daar HTM-trambestuurders Henk Verdonk en Ruud van Eijk in het zonnetje. Ze hebben allebei 40 jaar schadevrij gereden en reik hen hiervoor de speld van Veilig Verkeer Nederland uit. Een knappe prestatie in een steeds drukker wordende stad.

Foto’s: Arnaud Roelofsz

Meteen door naar de boekpresentatie Cancelled van Anoek van Nunen in theater PePijn aan de Nieuwe Schoolstraat. Anoek fotografeerde artiesten op plaatsen waar optredens zouden plaatsvinden maar die vanwege COVID niet doorgingen. Het boek is een ode aan de cultuursector en de opbrengst van het boek gaat ook naar diezelfde sector. Jet Sol neemt de presentatie voor haar rekening en Anoek zelf opent de middag met een toespraak. Spreek ook zelf de zaal toe. Krijg het allereerste exemplaar door Anoek overhandigd. Een prachtig boek. Sacha Barnard vertelt over haar werk ‘backstage’. Mylène en Rosanne, Tim Akkerman en Lee Towers treden op. Lee krijgt de zaal op z’n kop met een eigen versie van Sweet Caroline van Neil Diamond. Tenslotte zingt hij You’ll Never Walk Alone. Een klassieker. Waarvan akte.

Terug thuis heb ik via MS-Teams een overleg met woordvoerder Jan en bestuursadviseur Sjoukje. Ga vroeg naar bed. Een drukke week wacht.