Zaterdag en zondag 23 en 24 april

Ochtendwandel zaterdag in alle vroegte heen en weer naar het Vredespaleis. Bereid Simone een ontbijt. Ga dan aan de slag in de voortuin. Wied onkruid, veeg aan en ruim op. De wegenwacht komt langs voor een reparatie aan mijn autootje. Mohammed – ‘Ik kom uit Rijswijk’ – doet in alle rust professioneel zijn klus. Verricht zelf enig huishoudelijk werk (de was en de strijk). Ga ’s middags aan de slag met de inhoud van de tas uit het Stadhuis. Wandelen in de loop van de middag samen richting de boulevard en het strand. Gebruiken onderweg een versnapering bij De Waterreus. Stap, terug thuis, op de fiets voor het doen van een paar weekendboodschappen in de Keizerstraat en omgeving. Bel met m’n ouders en met m’n dochter en bereid het avondeten.

Fiets zondagochtend vroeg naar de Dibbetstraat voor een bezoek aan m’n pedicure. Slalom langs allerlei wegopbrekingen. Terug thuis begeef ik me bijna aansluitend richting het Cars Jeans stadion. Woon er de voetbalwedstrijd ADO Den HaagJong FC Utrecht bij (1-1). Loop met Rikkert van de afdeling Topsport naar de gemeentelijke ontvangstruimte. Heb dit keer een aantal actieve bewoners en ondernemers uitgenodigd uit de stadsdelen Centrum en Segbroek. Mensen die zich allemaal inzetten voor hun wijk en medebewoners; voor ouderen, Poolse vrouwen, een leefbaarder plein of buurt of een vrolijk gekleurde staat. Hoop dat Ahmet (eigenaar van Restaurant Lalezar), Hans en Hennie van ouderenzorg Christiaanhof, Denny en Raymond van de Marktweg/Oranjestraat (krijg een vrolijk rompertje voor Florien), Phillip van bewonersorganisatie Transvaal Noord, Els van bewonersorganisatie Oude Centrum, Anna van Polka, Aad van Wij Weimar, Bas en Jan Willem, eigenaren van Franklin en Walter Benedict en Frans van de Europese School een aardige middag hebben en dat de kennismaking met elkaar leidt tot een mooi gesprek en wellicht een vervolg. Spreek tijdens de rust mijn dank aan eenieder uit en gaan met elkaar op de foto.

Directeur Publiekszaken René van Kuilenburg en de stadsdeeldirecteuren Annette (Segbroek) en Hassan (Centrum) zijn vanmiddag ook aanwezig. Begrijp intussen dat de Blue Marlins in het Hofbad kampioen zijn geworden van de eredivisie zwemmen. Een fraai resultaat. Sluit de middag swingend af tijdens een bijeenkomst ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de Haagsche Jazz Club (HJC) in het Leonardo Royal Hotel. Het is de oudste nog bestaande jazzclub van Nederland. De club heeft veel bijgedragen aan de rijke historie van Den Haag als jazzstad. Voorzitter Fons de Rouw en secretaris Wim van Nieuwstraten ontvangen mij – net als general manager Patrick Aarsman – zeer gastvrij. De stemming zit er meteen goed in. Jazz legendes Rob Agerbeek (84) en de Dutch Swing College Band treden op. Geweldig. Wens alle aanwezigen van harte geluk met de verjaardag, krijg een LP, waag me op de dansvloer en begroet natuurlijk middelbare schoolgenoot Frits Landesbergen die sinds januari bij de Dutch Swing College Band speelt.

Bel ’s avonds met m’n ouders en met m’n dochter. De overgrootouders genoten vanmiddag van Florien …

Weekend voorbij.