Zaterdag en zondag 23 en 24 maart

Ochtendwandel zaterdag in de wijk. Het zonnetje schijnt.

Ben om tien uur in de Centrale Bibliotheek aan het Spui. Daar organiseert de stichting Belastingwinkel Rotterdam vandaag de Dag van de Belastingaangifte. Spreek er op verzoek van Anna van Lexmond in een zaal op de vijfde verdieping onder andere een groot aantal studenten Fiscaal Recht en Fiscale Economie van de Erasmus Universiteit Rotterdam toe die mensen helpen bij het invullen van hun aangifte inkomstenbelasting. Chapeau.

Bezoek later op de ochtend woonzorgcentrum De Elshoeve aan de Doorniksestraat. Wens de charmante 100-jarige Anna Pijl-van Zoelen van harte geluk met haar verjaardag. De in het Gelderse Bergharen (vlakbij Nijmegen) geboren eeuwelinge verloor op jonge leeftijd haar beide ouders en woonde – nadat een bom het ouderlijk huis verwoestte – bij haar oudste zus (en later bij een tante) in. Het werk van haar (in 2006 overleden) man bracht haar naar Den Haag. Ze is blij met haar kinderen en kleinkinderen. En die zijn er en genieten mee.

Bel met locoburgemeester Robert van Asten. Bel ook met m’n moeder in Edam. Ze is helaas nog steeds sombertjes.

Woon ’s avonds met Simone en de wethouders Robert van Asten en Nur Icar de 17e editie van het Haagse Ondernemersgala bij. Zo’n 40 tafels – met daaraan Haagse en dit jaar ook Rotterdamse ondernemers en hun gasten – staan in het Atrium van het Stadhuis. Leerlingen van ROC Mondriaan werken in de keuken en doen de bediening. De opbrengst van de avond gaat naar de stichting Leergeld en de stichting Ambulance Wens. Zitten gezellig aan tafel met onder anderen Bruno en Carole Bruins, Frits Huffnagel, Ivar Lingen, Willem Jan en Karin Hoogsteder, stichtingsvoorzitter Marjolein de Jong en haar partner Diemer Duijker. Spreek de aanwezigen toe. Nicolette Krul en Sandra Schuurhof praten de avond aan elkaar en er is muziek en zang van Shirma Rouse. Geef na afloop een kort interview aan hoofdredacteur Annerieke Simeone van Bij Ons In De Residentie.

 

Ochtendwandel zondag in alle vroegte. Heb geluk, het blijft droog. Het is wel koud en winderig. Zie onderweg fraai blauws.

Fiets in de loop van de ochtend heen en weer naar de Dibbetstraat in het Regentessekwartier. Bezoek er m’n pedicure. Vermaak me voor het overige vooral in de privésfeer. Verricht lees- en schrijfwerk. Fiets ’s middags heen en weer naar de Van Bergenstraat. Doe daar een paar boodschappen. Simone bereidt het avondeten. Bel met m’n broer Koos en met de voorzitter van het presidium van de gemeenteraad, Dennis Groenewold. Ga redelijk vroeg naar bed. Een drukke nieuwe week wacht.