Zaterdag en zondag 26 en 27 november

Ga in de loop van de zaterdagochtend richting Bungalowpark De Roek in Otterlo. Bezoek m’n dochter, haar partner en kleindochter Florien. Leuk om ze te zien en te spreken. Florien groeit als kool.

Wandelen over het park – nostalgisch gebeuren want bracht hier vele korte en langere vakanties door toen m’n dochter en zoon nog klein waren. Ondernemersechtpaar Jos en Hanneke van der Panne wippen aan, eigenlijk als ‘kraamvisite’. Top middag. Tussen de bedrijven door houdt algemeen commandant van politie Chiu Man mij bij voortduring telefonisch rechtstreeks op de hoogte van het verloop van enkele demonstraties die vandaag in Den Haag plaatsvinden.

Ga aan het eind van de middag meteen door naar Buurten in de Gaard om de 60-jarige ondernemer Frank Agterberg samen met zijn familie, vrienden en relaties in het zonnetje te zetten. Groet tussen de bedrijven door chefkok Frans van Wieren en zijn collega’s, praat bij met de secretaris-generaal van het ministerie van Binnenlandse Zaken Maarten Schurink en geniet van het avondeten.

In de loop van de avond terug in Den Haag, ga ik richting de Koninklijke Schouwburg. Daar vindt dit jaar voor de eerste keer het Camerettenfestival plaats. Chef kabinet Eline vergezelt me.

Eerdere edities waren in Delft (22 jaar) en in Rotterdam (33 jaar). Geweldig dat dit nu in onze stad wordt gehouden. De halve finales waren eerder deze week in theater Diligentia en vanavond is de finale. Word ontvangen door directeur Pascal Ultee en zijn medewerkers Yvette en Iris. Maak kennis met presentator (en voormalig deelnemer) Richard Groenendijk. Zie een stukje van een gastoptreden van het Belgische cabaretduo Kommil Foo. Het publiek heeft in de pauze kunnen stemmen op de finalisten: Joey & Dave, Yunus Aktas en Selma Visscher. Reik na een korte toespraak de publieksprijs uit aan Yunus Aktas (hij won ook de juryprijs). Feliciteer hem van harte. Yunus is daarmee de eerste winnaar van de Haagse Cameretten. Er is een korte nazit in de foyer, muzikaal omlijst door Aymar Torres.

Begroet in het voorbijgaan Harry Jekkers. Eerder vandaag werd het voorplein voor de Koninklijke Schouwburg naar hem vernoemd in aanwezigheid van loco-burgemeester Robert van Asten. Harry is er blij mee. En terecht.

 

Breng zondagmiddag in woonzorgcentrum Tabitha aan de Mozartlaan een bezoek aan de 100-jarige Grietje van Leuveren-Wardenier.

De geboren Steenwijkerwoldse kreeg een dochter en een zoon. De dochter en een neef en hun gezinnen zijn aanwezig. Praten gezellig over het leven van de eeuwelinge. Ze woonde vele jaren met veel plezier in Amsterdam. Fiets, terug thuis, naar de Keizerstraat. Haal een paar boodschappen in huis.

Woon aan het eind van de middag in de Amsterdamse Lairessestraat een pianoconcert bij van Li Xie. Li speelt werk van Scarlatti, Beethoven en Debussy. Ferry van Schoonhoven, Welmer Blom en de hooggeleerde Gertjan Kaspers, allen betrokken bij World Child Cancer, treden op als gastheer.

Ook vandaag houdt Chiu Man van de politie me op de hoogte als het na de winst van Marokko op België (2-0) op het WK voetbal net als elders in Nederland en België onrustig wordt in delen van Den Haag.