Zaterdag en zondag 27 en 28 augustus

Ochtendwandel heen en weer naar het Vredespaleis. Ga aan het eind van de ochtend richting Loosduinen. Leg er twee bezoeken af. M’n eerste bezoek is aan volkstuinvereniging Florence Nightingale. De vereniging bestaat 75 jaar. Het is een groene oase midden in de drukte van de stad. Word ontvangen door voorzitter Wim van Grol en secretaris Ferdie Busscher. Wim heeft de organisatie goed in de vingers.

Terwijl ik mijn bijdrage lever aan het gastenboek en een kopje koffie krijg, neemt Wim al het woord en mag ik in een korte toespraak mijn gelukwensen overbrengen aan de tuinders. Als ik terug ben op mijn stoeltje zit en verder geniet van mijn kopje koffie, luister ik met plezier naar de bijdrage van AVVN bestuurslid Hans van Leeuwen en naar een gedicht van ‘Tuindichter’ Gerard Groenewoud. Na het formele gedeelte leiden Wim en Hans mij rond. Ze nemen mij mee langs een aantal tuinen. Loop bijvoorbeeld de tuin van mevrouw Dini binnen die een aantal mooie lampionplanten heeft staan. Ontvang onderweg van Marjolijn Schilthuizen een potje bloemenhoning uit eigen tuin. Leuk. Er is zelfs een heuse tuinwinkel op het complex die gerund wordt door leden (‘Nee, wij zijn pas na onze pensionering hier op de tuin winkeliers geworden’). Neem afscheid en wens iedereen een mooie dag toe.

Mijn tweede bezoek brengt mij in het Mozartpark waar ik de eerste editie van de kunstmarkt bewonder. Bewoner en mede-initiatiefnemer van de kunstmarkt Ben Wijnoord en stadsdeeldirecteur Mustapha el Boumeshouli begroeten mij bij aankomst. Er staan kraampjes met kunstvoorwerpen, er is vrolijke muziek van Harmonie Tavenu Loosduinen onder leiding van dirigent Sarif Tribou en er zijn veel buurtbewoners die komen kijken.
De andere initiatiefnemer Theo Westerduin, van de Kunstkamer Loosduinen, pakt de microfoon en weet van het aansnijden van de taart ter gelegenheid van deze eerste editie een officieel moment te maken. Snijd samen met Mustapha en Theo de taart aan. Neem een kijkje in de ‘Kunstkamer Loosduinen’ in het WINGS gebouw. Zie dat er ook een locatie van ‘Lekker Nassuh’ is gevestigd. Maak vervolgens een ronde over de kunstmarkt. Koop bij Aryen Bhagirath een tegeltje met een fraai blauw motief. Maak onder anderen kennis met beeldend kunstenaar Pat Houkes en ontvang van beeldhouwer Frank Durand een witte steen met daarin mijn voorletter J erin gegraveerd. Aardig. Neem afscheid van Ben, Theo en Mustapha. Bij het naar buiten lopen maak ik kennis met Willem van Zweeden. Hij treedt zometeen op met zijn band Acoustic Maniacs.

Werk ’s middags, terug thuis, aan de inhoud van de tas uit het Stadhuis en doe een paar huishoudelijke klusjes. VVD hoofdbestuurslid Lennart Salemink belt.
Woon ’s avonds op uitnodiging van de directie van Stage Entertainment TINA The Musical bij. Een aanrader. Zeer de moeite waard. Maak na afloop kennis met hoofdrolspeelster Nyassa Alberta.

Stap zondag na m’n ochtendwandeling op de fiets. Rijd naar Muzee aan de Neptunusstraat. Kleinkunstenaar Karel de Rooij, bij velen bekend als Mini uit het theaterduo Mini & Maxi, staat drie zondagochtenden op het podium met spraakmakende rendez-vous. Tamara Peers, directeur van Muzee, begroet me op het zonnige voorplein. Geniet voorafgaand aan de voorstelling in de binnentuin van een ontbijt met onder anderen Riet van Beveren, secretaris van de Wijk- en Bewonersvereniging Noordelijk Scheveningen, als tafelgast. Begroet Karel de Rooij en maak kennis met Kees en Barbara van Kooten, die deze ochtend Karels gasten zijn. Kees is vooral bekend van het cabaretduo Van Kooten en De Bie. Wouter van Roon, pianist en producer uit Den Haag, opent de ochtend. Beluister daarna de verhalen van Karel, Wieteke van Dort en de Van Kootens over de hoogtijdagen van het cabaret, de muziek en het variété op Scheveningen. Den Haag mag ook op deze toppers trots zijn.

Verlaat iets voor het einde de voorstelling. Race naar het mediapark in Hilversum. Neem in een studio van Radio5 aan de Bart de Graaffweg samen met ambtgenoot Maarten Poorter (Dijk en Waard) deel aan het radioprogramma Vakantieadres. De presentatie is in handen van Astrid de Jong, Anne Groenman regisseert. In de rubriek ’tussen Grijs en Groen’ volgt een vrolijk gesprek over het burgemeesterschap toen en nu. Leuk om terug- en vooral ook vooruit te blikken.

Kleed me, in de loop van de middag terug thuis, om. Stap op de fiets en praat aan de Strandweg bij Boonoonoonoos bij met life time friend Cees van Beers. Het zonnetje schijnt en het laatste restje weekend is snel voorbij.