Zaterdag en zondag 28 en 29 november

Ochtenwandel zaterdag in alle stilte. ICT’er tovenaar Armando komt langs omdat mijn mobiele telefoon is uitgevallen. Geef via Michael (communicatie) een reactie op het geweld dat jongeren tegen politiemensen uitoefenden na de beëindiging van een illegaal feest in een woning. ‘ … Wat een schande dat enkele zogenaamde feestgangers zich agressief hebben gedragen tegen onze politie. Ik ben blij dat er snel een eind is gemaakt aan deze illegale bijeenkomst. Vijftig mensen in een woning is onverantwoord in een tijd dat we het virus moeten terugdringen. We blijven streng handhaven op de coronamaatregelen en dus ook op deze illegale feesten. Met zijn allen moeten we het virus terugdringen …’.  Werk bijna de hele dag aan de stukken uit de tassen van het Stadhuis. Fiets ‘s middags heen en weer naar de Prinsestraat in de binnenstad voor een enkele boodschap. Het is koud maar de zon is heerlijk. Ga ‘s avonds samen met Simone op bezoek bij onze vriendinnen Linda en Rudel in Amstelveen.

Maak ook zondagochtend vroeg een wandeling door de wijk. Het is koud. Geef ‘s middags langs digitale weg een interview aan de journalist Martijn Pols van Het Financieele Dagblad. Spreek met hem over de groeiagenda  van de 23 gemeenten verenigd in de metropoolregio Rotterdam Den Haag. Breng vervolgens samen met Marjolein (kabinetszaken) een bezoek aan de voetbalvereniging HVV Laakkwartier aan de Jan van Beersstraat. Ron Jansen, voorzitter van de vereniging, heet ons welkom. Neem ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de club het jubileumboek in ontvangst. Bart Bakker heeft er een prachtig boek van gemaakt met een voorwoord van Louis van Gaal. Cameraman John zet de overhandiging op film. Spreek met Ron over het belang van het verenigingsleven en de rijke geschiedenis van HVV Laakkwartier. Sluit het bezoek af met een boodschap voor de vrijwilligers, leden en sponsoren van de vereniging. Feliciteer hen en spreek mijn dank uit voor hun enorme inzet. Die inzet komt niet alleen de vereniging ten goede, maar ook de buurt, het stadsdeel en daarmee de hele stad.

Foto’s: Bart Bakker

Ga meteen door naar een tweede 100-jarige: theater De Nieuwe Regentes. In 1920 is de eerste steen gelegd in de Weimarstraat voor de destijds grootste overdekte zwem- en badinrichting van Europa. Sinds 2001 is De Nieuwe Regentes een theater. Laudie Vrancken (artistiek leider) en Berber Kroon (zakelijk leider) doen me in- en uitgeleide. In de zaal waren mensen die een bijzondere band hebben met De Regentes;  van oud-badmeester Theo, wereldrecordzwemster Ria van Velzen, Liesbeth-het -miljoenste- schoolzwemstertje, tot Guusje Eijbers die het initiatief heeft genomen De Regentes te tranformeren in theater. Als enthousiast zwemmer én liefhebber van cultuur in de breedste zin van het woord, voel ik me meteen thuis. Maak kennis met historicus en schrijver Bert Alers. Hij vertelt over zijn speurtocht naar verhalen en parafernalia uit het verleden. Ontvang het door Bert geschreven jubileumboek ‘Van Water naar Theater’. Spreek de aanwezigen toe.

Foto’s: De Schaapjesfabriek

​Onderweg naar huis rijd ik langs het Prins Hendrikplein waar de verlichting van de kerstboom, die door ondernemers is neergezet, was vernield. Ondertussen staat hij er gelukkig weer feestelijk bij.

‘s Avonds komen m’n dochter en haar partner op bezoek. Eten kaasfondue. Zalig. Weekend voorbij, een weekend waarin Maaike Pattist (directeur Stadsbeheer) en Hans van der Vet (directeur veiligheid) mij bij voortduring op de hoogte hielden van de drukte in de stad.