Zaterdag en zondag 4 en 5 november

Start de zaterdag met een ochtendwandeling. Fiets in de loop van de ochtend samen met kabinetschef Eline naar Pulchri aan het Lange Voorhout voor een bijeenkomst van de negen Haagse Rotaryclubs. Rotary Nederland bestaat dit jaar 100 jaar. Stond daar in mei tijdens de districtsconferentie op De Haagse Hogeschool al kort bij stil. Onderdeel van dit lustrum is onder andere een estafettefietstocht die alle Rotaryclubs in Nederland met elkaar over 5.000 kilometer verbindt. Het stokje, in de vorm van een bakfiets, gaat letterlijk van de ene Rotaryclub naar de volgende en, begeleid door enthousiaste fietsers/Rotarians, door heel Nederland. De Haagse Rotaryclubs vieren dit jubileum door samen deel te nemen aan de fietstocht. De fietstocht gaat vandaag vanaf het Lange Voorhout door Den Haag naar Wateringen, daar staat een nieuwe ploeg klaar. Word in Pulchri ontvangen door gouverneur Wendy Boog, Bharti Girjasing (voorzitter Rotary Nieuwspoort), Bart van den Berg (voorzitter Rotary Des Indes), Marcel Kampman en goede bekende en oud-ambtgenoot Ria Oosterop (Graft-de Rijp). De ongeveer 50 Haagse Rotarians uit alle Haagse Rotaryclubs die de fietstocht gaan ondernemen zijn niet te missen in hun knalgele hesjes. Voordat ik de startbel geef spreekt gouverneur Wendy de aanwezigen toe. Zij benadrukt het belang van Rotary voor de samenleving. Bharti Girjasing en Bart van den Berg bieden vervolgens namens de Haagse Rotaryclubs in het kader van het 100-jarig bestaan een cadeau aan de stad Den Haag aan. Ontvang een (lego)raket die symbool staat voor het cadeau: het Spacebuzz-lesprogramma is beschikbaar gesteld voor vijf Haagse scholen gedurende drie jaar in wijken die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

De Spacebuzz staat voor deze gelegenheid op het Lange Voorhout. Maakte in mei al een ritje door de ruimte. Alex van Eesteren is namens Spacebuzz aanwezig en licht het onderwijsprogramma toe. Refereer in mijn dankwoord aan mijn persoonlijke betrokkenheid bij Rotary International en spreek mijn erkentelijkheid uit voor het geschenk. Geef buiten het officiële startsein door het luiden van een bel. Wens de deelnemers een goede rit. Het is een mooi plaatje zo met al die gele hesjes. Niet te missen. Fiets terug naar huis. Het is droog. Zeg gedag tegen Eline. Bewonder onderweg samen met een vriendelijke meneer en mevrouw (“U heeft toch ook in Amstelveen gewerkt? Wij zijn goed bevriend met voormalig PvdA-raadslid Gerben Drost”) een enorme honingzwam.

Vermaak mij de rest van de middag met de stukken uit de loodgieterstassen. Het regent en het regent. Fiets aan het eind van de middag naar de Keizerstraat. Doe er een paar boodschappen. Bereid Simone het avondeten. Gezellig.

Vermaak me zondag vooral in de privésfeer. Ochtendwandel en fiets aan het begin van de middag naar Irodion aan de Grote Markt. Gebruik er de lunch met mijn zoon Bart. Geniet van ons samenzijn. Bel met life time friend Niels. De zondag vliegt voorbij.