Donderdag 9 november

Heb na m’n zwembeurt aan de Klatteweg via MS Teams een overleg met wethouder Martijn Balster en directeur Chris Schaapman van het Nationaal Programma Den Haag Zuidwest. Reis ondertussen naar Rotterdam. Draag op uitnodiging van Jan Jager (programmamanager/redacteur van het vakblad BT Magazine) als (mede)voorzitter van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) in de Jupiler Lounge van het Sparta-stadion met een welkomstwoord bij aan de opening van het BT Event. Dit congres wordt sinds 2006 georganiseerd door de stichting Kennisalliantie Bedrijventerreinen Nederland (SKBN) en het vakblad BT (voorheen ‘Bedrijventerrein’), telkens met regionale partners. Voor deze 18e editie zijn dat de gemeenten Rotterdam en Den Haag, de provincie Zuid-Holland en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. Het thema van het congres is ‘Ruimte voor werk – samenwerken aan integrale verstedelijking’. Zit naast goede bekenden VNO/NCW-voorzitter Ingrid Thijssen en NEPROM-voorzitter Desirée Uitzetter. Ruimte voor werk is net als ruimte voor wonen zeer urgent.

Fiets, terug in Den Haag, vanuit huis naar het Stadhuis. Het is koud onderweg. Ontvang Luit Kuipers, bij de politie Den Haag algemeen commandant bij het SGBO (Staf Grootschalig en Bijzonder Optreden). Goed gesprek. Maak samen met woordvoerder Robin Middel kennis met Volkskrant-journalist Abel Bormans.

De hele middag en avond staan in het teken van de vergadering van de gemeenteraad. Spreek aan het begin van de gemeenteraadsvergadering een in memoriam uit naar aanleiding van het overlijden van voormalig gemeenteraadslid Herman Wilmer. Condoleer de familie met Hermans overlijden. Groet zijn zus (en goede bekende) Tolien Wilmer.

Beëdig Nicole Dick tot fractiemedewerker van de Partij voor de Dieren. Zit tijdens de avondschorsing een korte ingelaste vergadering van het college voor, praat samen met plv. directeur Veiligheid Rombout Alkema bij met Natascha van Grinsven-Admiraal (directeur ADO Den Haag) en gebruik het avondeten op mijn werkkamer met m’n bestuursadviseurs Nathalie en Maarten. Tussen de bedrijven door belt Chiu Man van de politie over een onaangekondigde demonstratie. Een (groot) deel van de avondvergadering is besloten. Spijtig voor het aanwezige publiek. Rond twaalf uur sluit plv. raadsvoorzitter Ralf Sluijs na de stemmingen de (enerverend verlopen) vergadering van de gemeenteraad. Ben kort bij de informele nazit van de gemeenteraad. Fiets naar huis (het is 5 graden). Lig om twee uur in bed.