Zaterdag en zondag 3 en 4 september

Maak zaterdag m’n vroege ochtendwandeling in de wijk. Ben rond kwart voor acht bij slager Peter Jan van den Broek in de Reinkenstraat, haal banket bij Plasman aan de Frederik Hendriklaan en koop brood en broodjes bij Roodenrijs aan de Badhuisstraat. Haal m’n Fiatje door de autowasstraat aan de Duinstraat en groet ondertussen Remco Hofman. Ga in de loop van de ochtend richting het ILSY-plantsoen voor een bijeenkomst van de scoutinggroep Van Weerden Poelman. Voorzitter Bas Kuenen, ‘aanstichter’ Peter Brouwer en stadsdeeldirecteur Petra Sevinga (Leidschenveen-Ypenburg) begroeten me bij de ingang. Er zijn zo’n 200 leden aanwezig. Het gezelschap bestaat uit leden van de Historische vereniging Ypenburg, jeugdleden van de scouting, bestuurders van andere lokale scoutingverenigingen, de voorzitter van de scoutingregio, de Seniorensoos Ypenburg en natuurlijk zijn er familieleden. Een mooi gemêleerd gezelschap dus. Reik buiten in een warm zonnetje namens ZM de Koning de versierselen uit die horen bij een Koninklijke onderscheiding aan Henk Kronenberg. Henk is ruim 45 jaar verbonden aan de scoutinggroep. Hij zette veel vernieuwingen in met deze groep en was jarenlang voorzitter. Henk is blij … terecht en zeer verdiend.

Moet meteen door naar het Lange Voorhout. Eet een bruin broodje kaas met een glas karnemelk bij de Posthoorn en ga dan aan de slag. Bezoek het Embassy Festival dat inmiddels in volle gang is. Het is de tiende editie van het festival en na twee ‘corona’ zomers is te merken dat het festival zonder beperkingen plaatsvindt. Arthur Pronk en Nadine Heijman van het organiserende PROOOST leiden me rond. Begin de culturele en culinaire ‘wereldreis’ bij het ASEAN-dorp en eindig bij de stand van Oman waar ik een kort televisie-interview geef. Bezocht inmiddels de stands van Israël, Kosovo, Marokko, de Filippijnen, Qatar, Bangladesh, Irak, Oekraïne en Taiwan. Kan helaas niet alle stands persoonlijk bezoeken. De sfeer is gemoedelijk. Het zonnetje en het lekkere eten helpen daarbij. Houd tenslotte een korte toespraak op het podium van River Stage en kondig het optreden aan van het Poolse jazztrio Włodek Pawlik Trio.

Fris me thuis even op. Ga dan richting de Aardbeistraat. Woon er een verjaardagspartij bij van oud-collega Sietske Pijpstra. James Walker en Anna Rune treden op (‘Music in The Hague’).

Moet helaas snel weg. Heb telefonisch overleg met de wethouders Robert van Asten en Anne Mulder. Terug thuis volgt een ingelast overleg via MS Teams met een aantal naaste medewerkers. In Den Haag: never a dull moment. Stap na het avondeten op de fiets. Haal in de Keizerstraat een paar – vers fruit – boodschappen in huis. Bel, terug thuis, met m’n moeder in Edam.

Wandel ook zondagochtend vroeg heen en weer naar het Vredespaleis. De dag staat voor het overige in het teken van mijn 61e verjaardag. Fiets naar de Visafslagweg. Haal bij Simonis verse vis (haring en Hollandse garnalen). Ontvang rond het middaguur mijn moeder – zij ziet mijn huis voor de eerste terwijl het klaar is en is ook voor de eerste keer alleen op mijn verjaardag. Ook mijn broer, kinderen, kleindochter Florien, de zusjes van Simone en een paar naaste vrienden zijn er. Erg gezellig. Kreeg eerder stapels kaarten en brieven, krijg nu app’jes met lieve gelukwensen. En… overigens: Max wint net als vorig jaar de Formule 1 in Zandvoort. Kortom. Weekend vliegt voorbij.